Caravana SMURD ”Fii pregătit” ia startul mâine din Cluj-Napoca şi va parcurge întreaga ţară

Potrivit unui comunicat de presă remis astăzi agenţiei Agerpres, în perioada 8 iulie – 30 septembrie, Caravana SMURD de instruire a populației pentru a face față situațiilor de urgență va ajunge în 20 de localități din toată țara.

Este vorba despre un centru de formare mobil, construit special pe structura unui tir, în care se vor organiza cursuri de instruire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Centrul mobil are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 persoane și este dotat cu  echipamente medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit o bună instruire a cursanților.

Cursurile se vor adresa atât populației cât și profesioniștilor din cadrul sistemului de urgență, fiind susținute de formatori specializați, angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

“Caravana ”Fii pregătit” va pleca din Cluj Napoca și va parcurge întreaga țară, oprindu-se atât în marile orașe, cât și în zonele rurale. Cursurile oferite în fiecare localitate vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România — cutremure, inundații, alunecări de teren, incendii etc. — și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față”, se arată în comunicat.

Detalii despre calendarul caravanei și formularul de înscriere pentru participarea la cursuri pot fi găsite atât pe site-ul http://fundatiapentrusmurd.ro/, cât și în aplicația Departamentul pentru Situații de Urgență disponibilă în Apple Store și Google Play.

Proiectul este inițiat de Fundaţia pentru S.M.U.R.D. şi susținut financiar de Fundația Vodafone România cu 400.000 de euro.

Foto: blogatu.ro

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.