Câmpia Turzii / A fost lansat “Abecedarul Animalelor”

Registrul Electronic al Animalelor Domestice şi de Companie din Turda (READC) împreună cu partenerii Tasso e.V – Germania, care au propulsat municipiul Câmpia Turzii ca unicul oraş din România cu întreaga populaţie canină înregistrată, microcipată şi vaccinată antirabic gratuit, au deosebita bucurie de a anunţa următoarea etapă şi anume:
A început funcţionarea celui mai modern sistem de monitorizare german cu privire la:
Educaţia, cultura, munca în folosul şi cu sprijinul generaţiei tinere!

Începând cu data de 10.06.2015 în toate şcolile din Municipiul Câmpia Turzii s-a dat startul prezentării unui proiect educaţional “Abecedarul Animalelor” – care se derulează până la data de 18.06.2015.

În 17 iunie 2015, ora 12.30, invităm presa scrisă, online, radio şi televiziunea, la Şcoala Gimnazială Avram Iancu din Câmpia Turzii pentru prezentarea proiectului în detaliu, care va fi derulat anual în şcoli, înainte de vacan’ele de vară ale elevilor.

Fiecărui elev i se va oferi cu titlu gratuit abecedarul atât pentru informare proprie cât şi pentru informarea părinţilor şi a celor interesaţi.

Ţelurile educaţionale sunt:
– Dezvoltarea responsabilităţii elevilor, a cetățenilor la deţinerea unui animal de companie care nu înseamnă doar distracţie şi joacă ci şi o mare responsabilitate;
– Conştientizarea şi înbunătăţirea culturii civice;
– Importanţa siguranţei cetăţenilor şi a sănătăţii publice în România;
– Prevenţia şi educarea este cea mai sigură şi mai ieftină metodă de evitare a incidentelor.

Problema vaccinului antirabic, un pericol pentru sănătatea publică!

Aşa cum am prevăzut anul 2014, în scrisorile trimise oficialităţilor din România şi U.E., neefectuarea vaccinului antirabic aduce risc mare de infectare cu Virusul Rabic, faptul că a fost condiţionată efectuarea vaccinării odată cu microciparea, aceasta a dus la conştientizarea populaţiei în ceea ce priveşte deţinerea responsabilă a animalelor de companie.

Împreună avem obligaţia morală pentru a preveni infecţiile accidentale cu Rabie!

Deoarece 90% din câinii de pe teritorul rural al României nu sunt vaccinaţi antirabic, teritoriu unde mulţi elevi îşi petrec vacanţa de vară, intrând în contact cu animalele de curte, riscul privind problemele de sănătate publică este crescut.

Faptele bune şi comportamentul adecvat în coabitarea om-animal se cultivă printr-un proces de educaţie încă de pe băncile şcolii. Educarea este singurul mod de a construi un viitor sănătos şi sigur în România. Acesta este principiul în baza adoptat de către RADC-Turda şi parteneriii germani – Tasso e.V.

Medicul veterinar al R.E.A.D.C. va prezenta riscurile la care sunt expuşi atât copiii cât şi adulţii. Elevii învăţă cum să identifice semnele unui animal purtător de rabie, cum se pot proteja împotriva infectării cu acest virus, cât şi măsurile obligatorii în cazuri excepţionale.

Mulţumim Primăriei municipiului Câmpia Turzii, Consiliului Local şi în mod special domnului viceprimar Avram Gal, pentru implicarea în derularea Proiectului Educaţional “Abecedarul Animalelor”.

Echipa R.E.A.D.C.
Echipa Tasso e.V.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.