Cămătar, prins în flagrant la Cluj

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Polițiștii clujeni au reținut, pentru 24 de ore, în urma unui flagrant, un bărbat bănuit de comiterea infracțiunilor de şantaj şi camătă.

Un bărbat bănuit de comiterea infracțiunilor de șantaj și camătă a fost identificat și reținut 24 de ore, în urma unei acțiuni de prindere în flagrant, organizată de polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin, ai Poliției orașului Huedin, cu sprijinul Serviciului de Investigații Criminale și a Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

„La data de 18 februarie 2020, polițiștii clujeni au reținut un bărbat, de 47 de ani, din comuna Aghireșu, județul Cluj, bănuit de comiterea infracțiunilor de şantaj şi camătă. Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie 2019 – ianuarie 2020, cel în cauză ar fi dat unui bărbat de 57 de ani, din comuna Aghireșu, județul Cluj, cu titlu de împrumut, diferite sume de bani, în euro și lei. Acesta ar fi perceput o dobândă substanțială din suma acordată, iar în urma unui împrumut efectuat în cursul lunii decembrie 2019, pentru a garanta returnarea banilor, bărbatul ar fi solicitat celui împrumutat un  autoturismul personal, marca BMW. Ulterior, persoana ar fi restituit suma împrumutată, însă bărbatul de 57 de ani, din comuna Aghireșu a refuzat să-i restituie autoturismul, solicitând remiterea sumei de 3.000 euro cu titlu de dobândă și penalități pentru depășirea termenului fixat restituirii sumei împrumutate”, informează IPJ Cluj.

În urma controlului corporal efectuat bărbatului, suma de bani care a fost anterior marcată, respectiv capcanată a fost găsită asupra acestuia, în buzunarul hainei.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă şi şantaj, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal, cu bărbatul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor pentru dispunerea altor măsuri preventive.

Ultimile articole

Articole populare