Sunteti aici:SocialCafenea nouă la Cluj – brand 100% românesc:5 To Go !

Cafenea nouă la Cluj – brand 100% românesc:5 To Go !

Publicat in data

Prima cafenea 5 To Go la Cluj-Napoca și-a deschis porțile, pe strada Moților 151 (Zona Hașdeu). Ideea 5 To Go a fost lansată în București, iar apoi s-a extins treptat ajungând acum și la Cluj.

 Studenți sau nu, clujenii sunt atrași nu doar de originalitatea conceptului 5 To Go (design-ul și atmosfera caldă care iese ușor în evidență, ideea că orice produs are un preț fix-5 lei, paharele cu un aspect ingenios), dar și de mirosul aromat de cafea proaspătă.

             Ne-a captat atenția faptul că sunt un un brand 100% românesc de aceea am rugat-o pe Mădălina Ciocan, PR 5 To Go, să ne ofere mai multe informații despre ce înseamnă 5 To Go.

Rep. : De unde ideea acestui concept ?

Mădălina Ciocan: Conceptul 5 To Go a fost creat de către fondatorul Radu Savopol, la mijlocul anului 2014, când s-a intors din Anglia. Fiind o țară foarte dezvoltată pe ideea de „to go”, Radu s-a gândit să o evidențieze și la noi, mai ales că vedea bucureștenii într-o fugă continuă. A studiat foarte mult piața din România și consideră că industria de „coffee to go” este încă la început. Ideea de preț fix s-a concretizat la sfarșitul anului 2014 – începutul anului 2015, atunci când a deschis și prima cafenea 5 To Go in Bucuresti.

Bancnota de 5 lei este cea mai frecventată, de aici ideea de 5 lei orice produs! Pe lângă asta, ne ajută să oferim foarte ușor restul clienților.

Numele de „5 To Go” rezumă conceptul, fiind uțor de interpretat și chiar a prins repede in rândul oamenilor.

Rep.: Cine sunt oamenii din spatele conceptului 5 To Go ?

Mădălina Ciocan: În spatele conceptului 5 To Go se află o întreagă echipă care crește odată cu numărul locațiilor pe care le deschidem.

Despre Radu Savopol v-am menționat mai sus, este fondatorul brandului 5 To Go. Pe lângă acest lucru, s-a ocupat personal de amenajarea cafenelelor pentru care a ales un design prietenos, de influență scandinavă și tonuri de verde care dau startul unei zile relaxante.

Lucian Bădilă este co-fondatorul brandului 5 To Go, manager de franciză și deținător al uneia dintre cafenele. Împreună au dat startul proiectului 5 To Go.

Echipei s-au alăturat Ioana Machita si Bianca Păuna, amândouă fiind manageri de franciză, atât în cafenele din București, cât și pentru cele din Iași, Constanța, Cluj, Ploiești și Pitești.

De partea de Social Media si PR mă declar responsabilă, fiind unul dintre cei mai noi si tineri membri 5 To Go.

Persoanele precizate fac parte din echipa internă, însă întreg conceptul 5 To Go este complet alături de personalul din fiecare cafenea în parte, cât și francizați.

Rep.: Ce vă face pe voi diferiți față de alte cafenele ?

Mădălina Ciocan: Ne-am remarcat prin cele două idei de bază pe care le rezumă brandul 5 To Go:  Prețul fix, fiind primii care l-au adus în România și totodată ideea de „to go” pe care românii au îmbrațiat-o încă de la început.

Rep.: De ce să aleagă clujenii shop-ul vostru ?

Mădălina Ciocan: Haha, la această întrebare aș putea răspunde foarte multe, însă mă rezum la câteva idei esențiale care sper să atingă toate punctele dorite de mine.

În primul rând, suntem un brand 100% românesc, ceea ce nu mai este foarte întâlnit la noi în țară din nefericire. Ideea de preț fix este unică, 5 lei orice produs reprezintă o sumă accesibilă tuturor, iar calitatea produselor este ireproșabilă.

Designul si atmosfera din fiecare cafenea te îndeamnă sa revii și a doua oară, știm cât de mult contează starea de spirit pe care o transmite fiecare loc vizitat, acesta fiind motivul pentru care am pus accent pe vibe-ul transmis de noi.

Echipa din spatele a tot ceea ce înseamnă acest brand este una tânără, deschisă spre nou și în același timp curioasă, ceea ce reprezintă un avantaj.

Să mai menționez despre coloratele pahare 5 To Go, care au ieșit în evidență încă din prima zi de când au aparut in locații?

Rep.: Cum a fost la deschidere? Cum au reacționat oamenii ?

Mădălina Ciocan: Fiind prima cafenea deschisă în Cluj, oamenii au fost în primă fază curioși să ne încerce produsele și să vadă în ce constă totul. Suntem activi pe rețelele de socializare, acesta fiind motivul pentru care mulți dintre cei prezenți ne știau din alte orașe unde sunt cafenele 5 To Go.

Am vazut o latură a clujenilor foarte placută, ne-au primit cu zambetul pe buze, ne-au împărtașit opinii despre concept, despre design și produse.

Zona Hașdeu unde activăm este frecventată de studenți și știm cât iubesc cafeaua, motiv pentru care suntem siguri ca am ales locul potrivit pentru prima locație 5 To Go!

Despre ziua deschiderii și despre motivul pentru care au ales Clujul cei de la 5 To Go am vorbit și cu Cătălin, care deține franciza de la Cluj, și care a fost încântat de impactul pe care 5 To Go l-a avut în orașul nostru încă din prima zi. El consideră că această cafenea se potrivește foarte mult cu Clujul, pe care îl vede  “un oraș în care cafeaua chiar merge și chiar este căutată”. Populația orașului nostru, dar și modul de a fi și de a gândi al celor din Cluj l-au convins că avem nevoie și aici de 5 To Go.  Tot el ne-a vorbit și despre faptul că au în vedere progresul și speră ca în scurt timp să se extindă și să deschidă mai multe locații ale cafenelei în oraș.

Apreciem încă o dată 5 To Go pentru faptul că sunt un brand 100% românesc, le urăm bun venit la Cluj-Napoca și mult succes !

 

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...

Nelson Mondialu și oda pentru Emil Boc (video)

Pe 50.000 de vizualizări are până acum oda, Emblema Romaniei, lui Nelson Mondialu, care...

Alte articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...