Butoane de panică în școlile clujene

Pentru siguranța elevilor, școlile din Municipiul Cluj-Napoca sunt dotate cu butoane de panică. Aceste butoane, amplasate în locuri accesibile cadrelor didactice, paznicilor și elevilor, sunt conectate la dispeceratul Poliției municipiului.

În cazul unui incident, butonul de panică este apăsat, iar cel mai apropiat echipaj de politie se deplasează imediat la școală.

Acest proiect a fost inițiat în anul 2010, fiind achiziționate 66 de butoane de panică. În perioada imediat următoare, Primăria va achiziționa centrale de transmisie alarmă pentru fiecare buton. Valoarea totală a acestor centrale este de aproximativ 30.000 lei. Aceasta îmbunătățire a sistemului de securitate cu butoane de panică se va realiza în aproximativ 20 de zile. De asemenea, se vor monta butoane de panică și în școlile sau liceele care funcționeaza în clădiri noi.

”În acest context, menționez faptul că la ora începerii cursurilor și la încheierea acestora, la intrarea fiecărei școli va fi prezent un polițist local, un polițist din Poliția națională sau un jandarm”, a declarat primarul Emil Boc

Poliția locală, Poliția națională și Jandarmeria, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, vor efectua în preajma școlilor acțiuni pentru prevenirea absenteismului și a consumului de substanțe halucinogene.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.