Buna Vestire, momentul în care Fecioara Maria a fost anunțată că va deveni mama lui Iisus

Buna Vestire este o sărbătoare creștină celebrată în data de 25 martie a fiecărui an în amintirea momentului anunțării Fecioarei Maria de către Arhanghelul Gabriel că va concepe și va deveni mama lui Iisus din Nazaret.

Cei mai mulți creștini țin această sărbătoare a Bunei Vestiri pe data de 25 martie, nouă luni înainte de Crăciun, când este sărbatorită nașterea lui Iisus (Crăciunul, din latină incarnatione). Conform evangheliei după Luca 1:26:9, Buna Vestire a avut loc „în a șasea lună” a sarcinii Elizabetei, mama lui Ioan Botezătorul.[1]

Atât tradiția catolică cât și cea ortodoxă suțin că Buna Vestire a avut loc în Nazaret, dar locațiile exacte diferă. În tradiția catolică locul este marcat de Bazilica Bunei Vestiri , iar în tradiția ortodoxă de biserica ortodoxă grecească a Bunei Vestiri.

Potrivit traditiei, in ziua de Buna Vestire, oamenii nu trebuie cu niciun chip sa se certe, pentru ca vor fi suparați tot anul. În plus, astăzi cântă pentru prima data cucul, și cine-l aude, va avea noroc.

De asemenea, este interzis să dormi prea mult în aceasta zi, pentru că vei fi somnoros de-a lungul întregului an.

O altă superstiție spune că nu este bine să cauți păsările de ouă în această zi, sau să le pui sub cloșcă, și asta pentru că puii vor iesi schimonosiți, cu două capete, sau se vor îmbolnăvi. Totodată, ouăle ouate de Buna Vestire nu se păstrează, și nici nu se consumă.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii