Brașovul a ratat șansa de a organiza Jocurile Olimpice de Iarnă ale Tineretului în 2020. Comisia Olimpică a ales orașul Lausanne

Comisia Olimpică Internațională a anunțat vineri, la Kuala Lumpur, faptul că orașul preferat pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului din 2020 este Lausanne și nu Brașov.

În prezentarea sa, Alin Petrache a subliniat că Brașovul a găzduit cu succes ediția de iarnă din 2013 a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), iar sporturile de iarnă sunt foarte populare în zonă. Un clip video legat de Brașov a fost difuzat, prezentând bazele și facilitățile din zonă, precum și unitățile de cazare.

Candidatura orașului elvețian Lausanne a fost susținută de Patrick Baumann, membru CIO și secretar general al Federației Internaționale de Baschet (FIBA), care a spus că localitatea are avantaj domeniul sportului și al educației.

”În inima Europei este o țară perfectă, unde totul merge ca un ceas”, s-a arătat în clipul de prezentare, subliniind ”precizia și organizarea” elvețiană de care se bucură candidatura orașului Lausanne.

Prima ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului a avut loc în 2012 la Innsbruck, iar a doua ediție este prevăzută să se desfășoare anul viitor, la Lillehammer (Norvegia). Innsbruck a găzdui Olimpiada de iarnă în 1964 și 1976, iar Lillehammer pe cea din 1994.

sursa: Vocea Transilvaniei

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii