Acasă Social Biblioteca devine un punct de atracţie

Biblioteca devine un punct de atracţie

Un spaţiu primitor, în care nu ştii ce să priveşti prima dată după ce ai trecut pragul încăperii. Fotografii, picturi, grafică. Este ceea ce vezi, înainte de toate. Odată ce înaintezi, observi câteva jucării care te uimesc: par a fi din altă lume şi simţi cum copilăria ta revine în prezent. Dar asta nu e tot. Te uiţi în jur şi realizezi cu bucurie că nu este descrierea unui scenariu imaginar, ci a foaierului Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” din Cluj-Napoca. Zi de zi, cei care trec pragul bibliotecii pot admira diverse expoziţii, într-un cadru primitor şi care livrează, în acelaşi timp, foarte multă infomaţie.

Una din expoziţiile care pot fi admirate în aceste zile este cea a Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei, care a expus jucării utilizate înainte de apariţia celor moderne din zilele noastre. Păpuşi, maşinuţe, roboţi sau avioane, toate trezesc nostalgia unei copilării „altfel”. „Este o invitaţie către cei mai în vârstă pentru a-şi regăsi jucăriile copilăriei, iar către cei tineri pentru a vedea cum se jucau bunicii lor”, spune Sorina Stanca, managerul bibliotecii.

Tot în foaierul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” are loc expoziţia „Apa o resursă vitală”, în perioada 25 martie-7 aprilie. Aceasta vine ca urmare a desemnării anului 2013 drept „anul internaţional al cooperării în domeniul apei”. Prin această expoziţie este explicată importanţa apei prin circuitul ei în natură.

Pe lângă acestea, puteţi admira o expoziţie de grafică şi fotografie, acest gen fiind deja o tradiţie pentru bibliotecă, deoarece astfel de expoziţii au loc de cel puţin două ori pe lună.

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” organizează periodic evenimente culturale pentru a încuraja interacţiunea publicului cu această instituţie. „Biblioteca organizează tot felul de activităţi culturale, pentru a atrage cât mai mulţi utilizatori: lansări de carte, întâlniri cu scriitori, expoziţii sau diferite conferinţe, astfel încât lumea să afle de Biblioteca Judeţeană. Aceasta nu este un depozit în care se poate găsi cartea şi nimic mai mult”, a mai declarat Sorina Stanca, managerul bibliotecii.

Astfel, este încurajată deschiderea publicului pentru cultură în diverse feluri şi, mai mult decât atât, aceasta este transmisă în moduri care mai de care mai diversificate şi orientate spre divertisment.

Alexandra Ormenişan

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version