Atenţie, părinţi! În județul Cluj există 11 creșe și grădinițe doar cu numele

By | Published | Niciun comentariu

Mai multe centre educaţionale din ţară pretind că au statut de gradiniţă sau creşă, doar pentru a-i determina pe părinţi să-şi înscrie copii acolo. În realitate, unităţile nu au nici autorizaţie de funcţionare de la ministerul Educaţiei şi nici nu fac parte din reţeaua şcolară.

La nivelul judeţului Cluj, 11 asemenea centre educaţionale funcţionează cu titulatura de grădiniţă, respectiv creşă, deşi unităţile de învăţământ nu sunt luate în evidenţele Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.

Deşi nu fac parte din reţeaua şcolară, centrele educaţionale au reuşit să atragă foarte mulţi copii.

Ca să funcţioneze legal ca o grădiniţă, orice instituţie trebuie să obţină o autorizaţie provizorie de funcţionare, acreditarea şi apoi reacreditarea.

Inspectoratului Şcolar Judeţean atrage atenţia păriniţilor asupra acestor centre, prezente prin cartierele din oraş de mai mult timp

MARIANA POP, inspector şcolar general adjunct IŞJ Cluj: Efectiv a fost o descoperire a acestor centre. Nu erau cuprinse în reţeaua noastră şcolară şi purtau numele de gradiniţă.

Părinţii care trebuie să îşi înscrie copii la grădiniţă sau la creşă, trebuie să verifice din timp lista instituţiilor, afişată pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

sursa: TVR Cluj

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *