Atenție la cine vă trece pragul. Aveți grijă pe cine lăsați în propria locuință!

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Poliția Română vă recomandă să aveți grijă cui deschideți ușa și să adaptați măsurile de siguranță la tipul de locuință și la valorile care trebuie protejate, pentru a nu fi victimele celor care fură din locuință.

Dumneavoastră sunteți cei mai în măsură să preveniți propria victimizare!

Odată ce persoane necunoscute au intrat în locuință, indiferent ce calitate au invocat, puteți deveni victima unui furt.

Există falși vizitatori, care acționează prin distragerea atenției sau prin atribuirea unor calități false, încercând să ajungă în locuinta oamenilor pentru a le fura banii sau bunurile de valoare.

Acest tip de infractor este politicos și pretinde a fi un reprezentant al unor autorități publice, companii de gaze, apă sau electricitate. Este convingător și insistent. Poate fi bărbat, femeie sau chiar un tânăr inocent. Cere un pahar cu apă sau vrea să se spele pe mâini. Alții oferă produse promoționale sau la un preț redus. De fapt, acești indivizi certați cu legea folosesc orice poveste pentru a intra în casă.

Pentru a vă proteja bunurile, nu permiteți accesul în locuință și nu furnizați informații despre vecini persoanelor necunoscute care pretind că reprezintă diverse instituții. Verificați-le documentele de serviciu și nu ezitați să sunați la instituția sau firma respectivă pentru a le verifica identitatea.

Este important să îi învățați pe copii să nu deschidă ușa nimănui în lipsa părinților, pentru a nu trăda faptul că sunt singuri în casă.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău