APIA – Se pot depune cererile pentru reducerea accizei la motorină

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că în cursul lunii decembrie 2015 se depun Cererile de acord prealabil pentru finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2016. Cererile se primesc la Centrele Judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Beneficiarii sunt producătorii agricoli, persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 care sunt înregistraţi în Registrul agricol, Registrul fermelor, Registrul plantaţiilor viticole, alte evidenţe funciare, care exploatează terenuri agricole, individual sau în forme de asociere conform legislaţiei în vigoare, în scopul obţinerii producţiei agricole.

Persoanele fizice pot fi acceptate ca potențiali beneficiari ai prezentei scheme de plata dacă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data primirii notificării privind acordul prealabil, dar nu mai târziu de data depunerii primei cereri trimestriale, se autorizează ca persoană fizică autorizată sau întreprindere individuală, conform OUG nr. 44/2008, cu modificările și completările ulterioare. Condițiile de acordare sunt în funcţie de sectorul în care producătorii agricoli îşi desfăşoară activitatea . Cererea de acord prealabil se depune însoţită de o copie a documentelor de identitate și a documentelor de înregistrare.

Acordul prealabil pentru finanţare prin rambursare se emite de către centrul judeţean APIA, în termen de cel mult 20 de zile lucrătoare de la data depunerii cererii de acord. În anul 2016, diferenţa dintre rata accizei standard şi rata accizei reduse se acordă ca ajutor de stat sub formă de rambursare.Valoarea accizei pentru anul 2016 va fi comunicată de către Ministerul Finanțelor în perioada imediat următoare.

CM

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii