Andrei Gag: “La micul dejun, prânz și cină mănânc bile pe pâine!”

Vicecampionul mondial la aruncarea greutății, Andrei Gag, sportiv legitimat la CSM București, dezvăluie reteța succesului său.

Cel mai bun atlet român în 2016 și 2017 se luptă la concursuri cu uriași de 150 kg. Un tip carismatic și pus pe glume, sportivul legitimat la CSM București are un meniu special pentru a compensa diferența de gabarit. “Sunt un om mic în sportul pe care-l practic, adversarii mei sunt coloși, dar nu mi-e teamă. La mic dejun, la prânz și seara mănânc bile pe pâine pentru a-i putea învinge în concursuri. Sper însă să nu copiez sigla de la Apple. Folosesc condiment un praf magic (n.r pudra talc) și bila zboară singură”, afirmă zâmbind Gag mușcând dintr-o bilă de fier.

“Dai cu praf magic și bila zboară singură!”
În urmă cu trei săptămâni, Gag și-a trecut în cont un nou titlu național pentru CSM București cu o aruncare de 19,52 metri. Zilele trecute, atletul de la CSM București a obținut medalia de argint la Balcaniada de la Istanbul cu o aruncare de 20.41 metri. Vicecampionul mondial de sală din 2016 se pregătește intens acum pentru Campionatul European în aer liber din vară (7-12 august).

La Berlin, el speră să aducă prima medalie României din 2010 încoace la acest nivel. În 2019, la Doha, se va organiza Campionatul Mondial în aer liber (competiție unde România a obținut ultima medalie în urmă cu un deceniu prin Nicoleta Grasu). “Mi-am propus să ating vârful de formă la Europene și acolo să fac ceva cu totul deosebit. În 2019 visez la o medalie la Mondiale, să sparg gheața pentru atletismul românesc”

300 euro, o bilă de oțel din Japonia
Atletul de 26 ani s-a născut la Bocsig, într-un sat de lângă Arad, și crede că stilul de viață bio l-a făcut “voinicul” de azi. “Am crescut la țară, pe străzi, alergam, nu aveam gadget-uri, așa cum au toți copiii în zilele noastre. De mic mi-am dorit să ajung departe,  nu m-am limitat la o anumită performanță, mereu am vrut mai mult, există la mine o mare foame de performanță”.
Aruncarea greutății nu e o probă ușoară și nici chiar ieftină. Bilele se deteriorează în timp, iar una din oțel perfect omogen se procură tocmai din Japonia și ajunge la 300 euro.

A refuzat SUA pentru București
Venit la CSM București în 2017, Gag spune că gruparea din capitală este singurul club care îi poate asigura condiții ok pentru performanță în România. De altfel, atletul de 26 ani a refuzat în perioada junioratului mai multe oferte de a emigra peste Ocean prin burse sportive la Universitățile din SUA. “Am venit la CSM București pentru că aici am știu că voi fi susținut, voi fi încurajat și ajutat pentru marea performanță. Majoritatea cluburilor din țară nu au bani, nu au minimum necesar să te ajute pentru marea performanță. La CSM lumea are răbdare, are resurse, nu pune presiune pe umerii tăi. Am avut oferte din SUA, dar îmi doresc să fac performanță pentru România!” – Andrei Gag, atlet CSM București.

Carte de vizită:
Andrei Gag – cel mai bun atlet român în 2016 și 2017 (conform FR Atletism)
Vicecampion mondial juniori la Montcton (Canada) în 2010
Campion balcanic 2015 la Pitești
Vicecampion mondial universitar Gwangju (Coreea de Sud) 2015
Aur la Cupa Europei de iarnă la aruncări (Arad 2016)
Bronz la Universiadă Taipei 2017
Vicecampion mondial seniori în sală Portland (SUA) în 2016
Recordmen național – 21.06 metri (Cluj 2016)
Vicecampion balcanic 2018 la Istanbul

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare