ANAF a amânat până după Paște publicarea listei datornicilor

ANAF nu a stricat sărbătorile românilor. Datorinicii au putut sta liniştiţi până după Paşte. Abia de acum Fiscul va publica pe site-ul instituţiei lista persoanelor fizice şi a companiilor cu datorii, de minim 1.500 lei în cazul populaţiei. Iniţial lista trebuia publicată pe 30 aprilie.

Fiscul a decis la începutul lunii aprilie să majoreze plafoanele minime ale datoriilor aferente persoanelor, care vor apărea pe listele publicate pe site-ul instituției. Astfel, suma minimă a fost ridicată de la 100 de lei, la 1.500 de lei pentru persoanele fizice care au de plătit restanțe la buget.

În cazul persoanelor juridice, firmele mici și PFA vor apărea pe liste pentru sume datorate la buget de peste 10.000 de lei. Totodată, firmele mijlocii vor apărea pe site-ul Fiscului dacă datorează minimum 50.000 de lei, pragul fiind ridicat de la o mie de lei, iar pentru companiile mari plafonul a fost majorat de la 1.500 de lei la 100.000 de lei.

ANAF a motivat decizia de ridicare a plafoanelor, prin faptul că a luat în considerare scopul de a preveni și reduce datoriile la bugetul general consolidat, cât și costurile necesare notificării.

Președintele ANAF a precizat recent că ideea publicării acestei liste a venit de la primarii din teritoriu.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii