Amenzi pentru comercianții din Mănăștur

Polițiștii clujeni desfășoară în cartierul Mănăștur acțiuni în prealabil sărbătorilor pascale pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul comerțului cu produse alimentare și băuturi alcoolice.

Au fost angrenaţi în activităţi inspectori din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare Cluj, reprezentanţi ai Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Nord–Vest-Cluj, poliţişti locali şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj.

Polițiștii clujenii au acționat în zonele de comerț din cartierul Mănăștur, cu scopul de a preveni și combate comerțul ilegal și evaziunea fiscală, pe de o parte, și pe de altă parte, de a menține ordinea și liniștea publică prin prezența activă a forțelor de ordine, în zonele destinate comerțului, cum ar fi piețele, locațiile aglomerate.

În urma nerespectării regulilor s-au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.600 lei, pentru nerespectarea Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilegale și a H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Totodată, au fost confiscate 23 de kilograme de carne de porc și vită neconformă consumului uman, de către organele specializate și au fost luate măsuri împotriva comerțului stradal neautorizat, ca măsură complementară, îar în consecință au fost confiscate 60 de kilograme de fructe.

Laura Ciobăniță

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii