Acasă Stiri Amenzi de peste 400 de mii de euro aplicate de Inspecţia Muncii...

Amenzi de peste 400 de mii de euro aplicate de Inspecţia Muncii pentru muncă la negru şi nereguli privind securitatea muncii

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 30.05 – 03.06.2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 415.777 de euro, adică 1.871.000 de lei.

Au fost depistate 210 persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 70 erau din judeţul Constanţa. Pentru că lucrau la negru au fost sancţionate alte 38 de persoane, din care 31 erau din judeţul Bihor.
În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au aplicat amenzi în valoare de 1.415.500 de lei din care 960.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 8 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 396 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 455.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 68 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost sancţionaţi 607 angajatori în domeniu.

”Implicarea Inspecţiei Muncii prin campanii de control şi conştientizare a angajatorilor este în plină derulare. Verificăm la nivel naţional modul în care se respectă prevederile legale din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în unităţile cu locuri de muncă verzi,recuperare – reciclare deşeuri, producere energie electrică din surse regenerabile. Scopul nostru este să creştem gradul de conştientizare a angajatorilor şi angajaţilor din domeniul producţiei energiei electrice verzi în ceea ce priveşte necesitatea respectării cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă şi să asigurăm locuri de muncă sigure şi sănătoase. În prima etapă a campaniei am informat partenerii sociali cu privire la prevederile legale şi am venit cu exemple de accidente de muncă ce au avut loc în timpul activităţilor de colectare, tratare, transport şi
compactare deşeuri.” Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version