Amenzi de peste 4.000 de lei pentru taximetriștii din zona Aeroportului

Poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca, cu sprijinul poliţiştilor locali,  au acţionat în zona Aeroportului Internaţional ,,Avram Iancu” Cluj. Activitatea a vizat respectarea legislaţiei privind desfăşurarea activităţii de taximetrie şi rent-a-car cu asigurarea şoferului.

În cadrul acţiunii au fost verificate peste 40 de taximetre și mai multe societăți care efectuează transport de persoane. În urma controlului, pentru neregulile constatate, politiştii au fost nevoiţi să aplice 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 4.400 de lei.

Două firme de taximetrie au fost amendate pentru angajarea unor persoane care nu posedă atestat profesional, iar cei care prestau activitatea au fost sancţionaţi pentru desfășurarea activității de taximetrie fără documentele prevăzute de lege. Totodată, s-au aplicat amenzi pentru lipsa avizului metrologic a aparatului de înregistrat, precum și pentru alte nereguli constatate, conform H.C.L. 109/2010 privind organizarea şi executarea serviciilor în regim taxi.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.