alin tise banner
deșeuri

Altă zi, alt război ! Azi, al gunoaielor ! Consiliul Județean Cluj e în formă !

Consiliul Judeţean Cluj este în stare de șoc după ce a aflat valoarea lucrărilor suplimentare pe care le are de plătit pentru deşeurile depozitate în mod ilegal la depozitul Pata-Rât.

În comunicatul de presă se arată că  în urma studiilor topografice efectuate de Antreprenor după predarea amplasamentului, s-a constatat existenţa unei cantităţi suplimentare de deșeuri de 541.835 mc faţă de cea menţionată în documentaţia de atribuire. Astfel valoarea lucrărilor suplimentare pe care le presupune neutralizarea şi ecologizarea este de peste 7 milioane lei.

În concluzie, Președintele CJ Cluj anunță că a semnat azi  o plângere penală prin care solicitat identificarea şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi de creșterea costurilor.

Antreprenorul suține însă că cererea este întemeiată. Mai ales având în vedere că au fost constatate activităţi ilicite de colectare, depozitare şi sortare a deşeurilor reciclabile. Și asta atât pe amplasamentul în cauză, cât şi pe rampa privată învecinată – Salprest Rampă.  Ei apreciază că operarea platformei provizorii s-a făcut până recent, fără respectarea normelor legaleIar din aceste activități ilegale rezultă cantităţile suplimentare de deşeuri comparativ cu cele prevăzute în Caietul de sarcini.

 Îi asigur pe toţi clujenii că, în limita competenţelor ce revin Consiliului Judeţean şi în spiritul legii, voi face tot ceea ce ţine de mine pentru rezolvarea problemei deşeurilor, cei vinovaţi trebuind să răspundă pentru toate consecinţele negative provocate de numeroasele ilegalităţi comise în ultimii ani şi care au făcut ca astăzi deşeurile să fie duse la Oradea, cu costuri suplimentare pentru populaţie” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan.

masca-medicala
Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii