VIDEO / Alpinismul este viaţa lui. Un clujean s-a căţărat pe cei mai faimoşi pereţi din lume

Mulţi oameni pleacă la mare în această perioadă, dar un clujean a ales să îşi petreacă altfel vacanţa. A plecat în America unde s-a căţărat pe cei mai faimoşi pereţi. Mai mult a ajuns chiar şi în periculosul Canion Negru din Colorado, anunţă TVR Cluj.

Vlad Căpuşan s-a întors de câteva zile în ţară dintr-o expediţe memorabilă. A petrecut patru săptămâni în America, unde a escaladat cele mai spectaculoase peisaje din Colorado. A ajuns chiar şi în celebrul Black Canion, care se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 100 de kilometri.

“Nouă ne place foarte mult să explorăm. Unul din colegii mei, e chiar american, si el ne-a indrumat spre cele mai izolate locuri din america. N-am avut pe nimeni care să ne ajute am avut nişte rucsaci foarte mari de echipament”, spune alpinistul.

Canionul le-a dat cele mai mari bătăi de cap.

“Nu mai ai nicio altă ieşire decât căţărări. A fost foarte cald, am stat 4 zile în perete. Apa nu ne-a ajuns şi  a trebuit să facem o căţărare cât mai rapidă pe vârf. Acolo nu sunt salvamontişti, elicopterul nu te poate scoate din perete la nevoie”, a mai spus Vlad.

Întreaga excursie l-a costat peste 4000 de dolari. Tânărul alpinist şi-a făcut deja planuri de viitor: o expediţie pe turnuri de stâncă în insula Patagonia din America de Sud, informează TVR Cluj.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii