Alin Tișe vrea să mute ferma de pui din Florești

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe nu dorește ca ferma de pui din Florești să își mai continue activitatea în actuala locație, fiind prea aproape de viitorul Spital Regional de Urgență.

”Consiliul județean Cluj vrea să facă un Spital Regional de Urgență, iar locația este foarte aproape de aceată fermă de pui. Noi avem PUZ-ul aprobat, așteptăm doar banii. Spitalul va dezvolta și alte componente de spital, având un teren de 16 ha. Nu pot compromite o investiție de 150 de milioane de euro pentru  o fermă”, a explicat Alin Tișe

Tișe a declarat că a luat măsuri pentru ca organele abilitate să ia în calcul toate legile înainte de a mai emite un alt aviz pentru ferma de pui.

”Am luat deja contact cu Direcția de Sănătate publică, cu Agenția pentru protecția mediului și cu Primăria din Florești și vom face tot ce putem ca ferma să nu mai funcționeze în actuala locație. Avem argumente legale, există hotărâri de Guvern care specifică faptul că fermele de pui nu pot funcționa în interiorul zonelor locuite. Nu vom putea construi un spital lângă o fermă de pui. Avem in vedere și viețile celor peste 10.000 de oameni care locuiesc în acel cartier,  este inuman.  Argumentul lor a fost mereu că ferma a fost înaintea cartierelor, acum avizele au expirat și trebuie să îndeplinească alte condiții pentru a obține un  aviz nou. Îmi doresc că această fermă să nu mai fie avizată. Am cerut instituțiilor abilitate în emiterea avizelor să respecte toate procedurile, să verifice  dacă ferma îndeplinește condițiile pentru a fi avizată” a declarat Alin Tișe

Ferma de pui încearcă în acest moment să obțină un nou aviz de funcționare deoarece mai poate să își deruleze activitatea doat până la sfârșitul lunii iulie.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.