Alegeri locale 2016 / Incidente la vot: observatori intimidați și agresați, transport de alegători și urne nesigilate

Centrul pentru Studiul Democratiei a semnalat mai multe nereguli în procesul electoral de astăzi.

Un observator al Centrului pentru Studiul Democratiei a fost agresat in sectia de votare nr.163 din Ludus, judetul Mures.

“Candidatii prezenti in interiorul biroului de vot l-au hartuit pe studentul care observa alegerile si au incercat sa-l intimideze. Presedintele biroului de vot a ignorat cererea repetata a observatorului de a accepta o sesizare scrisa”, se arată într-un comunicat al CSD Cluj.

Alte nereguli semnalate:

“In alte sectii de votare din Ludus s-a incercat intimidarea observatorilor de catre membri ai sectiei de votare sau reprezentati ai candidatilor (nr. 165, nr. 169). La sectia de votare nr.169, observatorilor li s-a cerut sa prezinte lista sectiilor de votare pe care urmau sa le monitorizeze si nu li s-a permis sa vorbeasca cu reprezentantii candidatilor prezenti in sectie”, relateaza CSD Cluj.

Alte nereguli sesizate de catre observatorii Centrului pentru Studiul Democratiei:

“In preajma centrului de votare din scoala gimnaziala din Singeorz Bai, judetul Bistrita-Nasaud, numeroase masini, unele inscriptionate cu slogane locale ale PNL si PSD efectuau transport de alegatori. In urma sesizarii verbale a observatorilor CSD fortele de ordine au cerut soferilor sa nu mai foloseasca insemnele partidelor politice.

In sectia de votare nr. 171 din Ludus membrii sectiei de votare au permis unui barbat sa voteze pentru fiul sau aflat in strainatate.
In sectia de votare nr. 468 din Osorhei, judetul Bihor observatorului nu i s-a permis sa intre in biroul de vot si i s-a sugerat sa observe din afara salii in care avea loc votarea.

In sectia de votare nr. 124 din Cluj-Napoca urna nu era sigilata.
La sectia de votare nr 349 din Bontida, judetul Cluj, cabinele de vot erau plasate in fata geamurilor iar secretul votului nu era protejat. In urma sesizarii verbale a observatorilor, cabinele de vot au fost amenajate pentru a proteja secretul votului”.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii