Al XV-lea Simpozion Național de Jurnalism, găzduit la UBB

Departamentul de Jurnalistm din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a UBB organizează în perioada 14 – 15 octombrie 2016, al XV-lea Simpozion Național de Jurnalism, cu tema Independența media și libertatea de exprimare.

Conferinţa inauguralǎ va fi susţinutǎ de domnul Sever Voinescu, redactor-şef al revistei Dilema veche.

Evenimentul este unul cu participare internațională și își propune să abordeze stadiul actual al jurnalismului, supus tot mai mult unor factori care duc la degradarea actului jurnalistic.

            Pânǎ la data de 1 octombrie 2016, participanţii vor trimite, pe adresa doamnei Claudia Chiorean (chiorean@fspac.ro), titlul intervenţiei şi un scurt rezumat al comunicǎrii, urmând ca în 12 octombrie, să fie comunicate rezultatele selecției. Participanţii admişi vor putea trimite şi titlurile a două cǎrţi proprii, pe care doresc sǎ le lanseze la Cluj-Napoca (indicând titlul, editura, localitatea, anul etc.), cu ocazia simpozionului.

            Comunicǎrile susţinute nu trebuie sǎ fie obligatoriu şi exclusiv texte ştiinţifice. Pot fi şi eseuri, care sǎ valorifice experienţa avutǎ în presă, cu invocarea unui număr cât mai mare de exemple concrete, studii de caz etc.

            Ca şi în anii anteriori, participanţii vor avea la simpozion forma definitivǎ a comunicǎrii, pentru a intra în volumul prevǎzut sǎ aparǎ la cunoscuta Editură Tritonic din Bucureşti, încǎ în cursul acestui an.

Simpozioanele organizate până în prezent la Departamentul de Jurnalism au fost următoarele: Curente și tendințe în jurnalismul contemporan (2002); Schimbări în Europa, schimbări în mass-media (2003); Jurnalismul cultural de actualitate (2004); Presa scrisă românească – trecut, prezent și perspective (2005); Stil și limbaj în mass-media din România (2006); Forme ale manipulării opiniei publice (2007), Limba de lemn în presă, ieri și azi (2008); Jurnalismul românesc din exil și diaspora (2009); Documentarea în jurnalism (2010); Obiectivitatea în jurnalismul românesc (2011); Cenzura în presa din România (2012); Convergențe în mass-media (conferință internațională, 2013); Jurnalismul tradiţional şi New Media (2014); Fotojurnalism şi imagine (2015).

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.