Aeroportul din Cluj a împlinit 83 de ani. Numărul de pasageri va ajunge la 1,3 milioane la sfârșitul anului

By | Published | Niciun comentariu

Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” Cluj a împlinit 83 de ani de existență, iar numărul de pasageri este estimat să ajungă la 1,3 milioane la sfârșitul acestui an. În primul trimestru al acestui an, traficul de pasageri a înregistrat o creștere cu 34 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut

“Estimăm că în acest an vom transporta peste 1,3 milioane de persoane, în creştere cu 10 la sută faţă de anul 2014, ceea ce va constitui, pentru noi, un record. Traficul de pasageri pe aeroportul clujean a crescut continuu în ultimii ani, după ce am reuşit în 2010 să depăşim un milion de pasageri transportaţi. La ora actuală, ne situăm pe locul al doilea la nivel naţional, cu un trafic de pasageri de 1,18 milioane de persoane, după Aeroportul Otopeni. Trendul ascendent înregistrat în 2014 este continuat şi în primul trimestru al acestui an, când se înregistrează un trafic total de pasageri cu 34% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, a declarat directorul general al aeroportului clujean, David Ciceo.

Potrivit acestuia, începând cu programul de vară 2015, Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj va creşte numărul de frecvenţe al destinaţiilor operate şi vor fi reluate zborurile turistice.

“Destinaţiile care beneficiază de frecvenţe suplimentare sunt Barcelona, Bologna, Dortmund, Koln, Londra, Madrid, Milano, Paris, Roma, Valencia şi Zaragoza. Vom avea zboruri charter spre destinaţii de vacanţă din Turcia, Grecia, Spania, Egipt şi Tunisia”, a spus David Ciceo.

Directorul aeroportului clujean a adăugat că principala problemă cu care se confruntă instituţia este lipsa locurilor de parcare pentru avioane, aspect care se va reglementa anul viitor.

“Dacă nu vom extinde locurile de parcare, vom fi nevoiţi să refuzăm aeronave. Acum pot parca opt aeronave mari şi două mici, şi avem nevoie pentru anul viitor de loc pentru alte două aeronave mari”, a declarat Ciceo.

Aeroportul Civil din Cluj a fost înfiinţat în 1 aprilie 1932, iar un an mai târziu a fost operat primul zbor regulat de pasageri spre Bucureşti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *