Adrian Falub: Florian Walter a ţinut clubul ”U” Cluj în viaţă, situaţia lui ne afectează

Antrenorul formaţiei U Cluj, Adrian Falub, a declarat, joi, că finanţatorul Florian Walter, cercetat într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, este cel care a ţinut în viaţă gruparea ardeleană în ultima perioadă şi a precizat că situaţia în care acesta se află acum afectează echipa.

“Situaţia domnului Florian Walter ne afectează, ca grup, moral. Noi suntem alături de el, iar atâta vreme cât există prezumpţia de nevinovăţie şi până nu există o decizie definitivă a instanţei nu se poate nimeni pronunţa. Florian Walter a ţinut clubul acesta în viaţă”, a spus Adrian Falub într-o conferinţă de presă, conform site-ului oficial al grupării ardelene.

Procurorii DIICOT vor cere arestarea în lipsă a lui Florian Walter, cercetat într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, după ce şeful Romprest nu a fost găsit de autorităţi, în urma percheziţiilor făcute miercuri, el fiind dat în prezent în consemn la frontieră.

Surse din cadrul DIICOT au precizat că solicitarea de arestare în lipsă urmează să fie trimisă la Tribunalul Prahova.

Sursele citate au precizat că, în perioada 2012 – 2013, firma Romprest, controlată de omul de afaceri Florian Walter, ar fi fost implicată într-un lanţ de tranzacţii comerciale fictive al căror rol era fie de a reduce baza de impozitare, fie de a beneficia de returnări ilegale de TVA. Astfel, procurorii anchetează modul în care Romprest angaja forţa de muncă folosită în oraşele în care societatea are contracte pentru salubrizare cu autorităţile publice locale.

Prejudiciul produs bugetului de stat este în valoare totală de 4,5 milioane de euro, reprezentând impozitul pe profit şi taxa pe valoarea adăugată, la care se adaugă suma de 60.494.600 de lei (echivalentul a 14 milioane de euro) supusă procesului de reciclare, potrivit unui comunicat de presă al DIICOT.

Mediafax

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii