Administraţii comunale din judeţul Cluj salvate de guvern

La finele anului, cinci comune din judeţul Cluj au beneficiat de „mărinimia” guvernului, acesta alocându-le sume importante pentru plata facturilor restante. Suma totală, de 4,4 milioane lei, a provenit din Fondul de rezervă bugetară, banii fiind destinaţi categoriei de plăţi care acoperă datoriile mai mari de 90 de zile, indiferent de natura lor, datoriile din contexte procesuale şi chelutielile actuale specifice sezonului rece.

Astfel, comuna Chinteni a primit 2,75 milioane lei, Beliş-1,12 milioane lei, Săcuieu – 201.650 lei, Vad – 323.640 lei şi Cîţcău – 4.080 lei. Defalcarea sumelor a fost realizată la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Admistraţiei Publice, condus de Vasile Sebastian Dâncu. Executivul şi-a motivat decizia prin faptul că unităţile administrativ-teritoriale care au primit bani din Fondul de rezervă se confruntă cu situaţii de blocaj financiar, deoarece nu dispun de resursele pentru plata cheltuielilor curente.

La începutul lunii decembrie, Curtea de Conturi a României a semnalat într-un raport mai multe nereguli privind alocările de bani din Fondul de rezervă. Experţii în control financiar au arătat că în multe cazuri cheltuielile pentru care s-au alocat bani nu au îndeplinit condiţiile de a fi încadrate în categoria urgenţe sau neprevăzute apărute în timpul exerciţiului bugetar, aşa cum prevede art. 30 alin. (2) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice.

CM

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii