Acțiuni ale poliției pentru un sezon estival în siguranță

În perioada 8 — 14 iulie a.c., Poliția Română a acționat cu efective mărite pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, astfel că aproape 11.000 de polițiști au fost în teren.

La acțiunile organizate au participat polițiști de ordine publică, de la rutieră, de investigații criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formațiunilor de arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători de intervenție rapidă.

În urma activităților, au fost constatate 5.942 de infracțiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulației sau de altă natură), iar 901 persoane au fost surprinse în flagrant delict.

Pentru comiterea faptelor sunt cercetate 3.611 persoane, iar alte 191 de persoane urmărite, dintre care 95 la nivel național si 24 la nivel internațional, au fost depistate.

De asemenea, au fost aplicate 60.054 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 16.715.568 de lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 747.116 lei.

Polițiștii au intervenit și au aplicat 8.780 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind ordinea și liniștea publică prevăzute de Legea 61/ 1991 și 839 pentru fapte de natură economică.

Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Poliției Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au desfășurat activități, în urma cărora au aplicat 47.986 de sancțiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/ 2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care 328 pentru consum de alcool și 17.228 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 2.983 de permise de conducere, dintre care 346 pentru consum de alcool și 706 pentru viteză și au retras 1.306 certificate de înmatriculare.

Poliția Română desfășoară și acțiunea, Litoral 2016′, cu polițiști detașați pe litoralul Mării Negre.

Pentru petrecerea unui Sezon Estival 2016 în siguranță, polițiștii vă recomandă:

Pe litoral sau la munte, indiferent unde vă petreceți vacanța, fiți prudenți în relațiile cu persoanele nou cunoscute și nu vă lăudați sau nu vă expuneți bunurile de valoare, deoarece, printre amabili și binevoitori puteți întâlni și escroci !

Când mergeți la plaja, luați cu dumneavoastră sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăți curente !

Nu lăsați copiii să se joace nesupravegheați, mai ales în zonele aglomerate !

Învățați-vă copiii că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră !

Când parcați autoturismul, nu lăsați în interior genți sau sacoșe, chiar dacă nu conțin bunuri de valoare, deoarece pot atrage atenția infractorilor !

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii