Sunteti aici:StiriAcțiunea ”Foc de artificii la final”. 21.000 de kilograme de articole pirotehnice confiscate

Acțiunea ”Foc de artificii la final”. 21.000 de kilograme de articole pirotehnice confiscate

Publicat in data

În perioada sărbătorilor de iarnă 2016/2017, Poliția Română a desfășurat acțiunea ,,Foc de Artificii’, pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice desfășurate de persoanele fizice și juridice.

Polițiștii au constatat peste 1.000 de infracțiuni, au aplicat peste 120 de sancțiuni contravenționale și au confiscat aproape 21.000 de kg. de articole pirotehnice, în valoare de aproape 700.000 de lei.

Poliția Română, prin Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, a acționat, la nivel național, în perioada 15 noiembrie 2016 — 4 ianuarie 2017, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislației privind obiectele pirotehnice.

Acțiunile au vizat modul în care sunt respectate prevederile legislației în vigoare de societățile comerciale autorizate, care desfășoară operațiuni cu articole pirotehnice, precum și identificarea și sancționarea persoanelor fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice.

Polițiștii au efectuat 4.258 de acțiuni și controale în complexe, piețe și alte obiective și au constatat 1.103 de infracțiuni, pentru care sunt efectuate cercetări în cauze penale față de 1.088 de persoane.

Totodată, au fost confiscate 20.658 de kg. de articole pirotehnice, în valoare de aproape 700.000 de lei, fiind aplicate 121 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 97.125 de lei.

O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri, iar pentru prevenirea evenimentelor negative, în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat peste 2.000 de activități de informare în școlile din țară.

La activități au participat și specialiști din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice — Inspectoratele Teritoriale de Muncă și Ministerul Finanțelor Publice — Agenția Națională de Administrare Fiscală.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...