A fost aprobat proiectul pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii

Consiliul Local, la propunerea Primarului Municipiului Cluj-Napoca, a aprobat forma finală a dosarului de candidatură a orașului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Proiectul aprobat astăzi urmează să fie depus la Ministerul Culturii până la data de 12 august. Intrăm astfel în etapa finală a acestui proces, care a început în 2010 și care, subliniez, este un proiect al întregii comunități clujene.

Au fost 14 orașe din țara noastră în competiție, Cluj-Napoca fiind unul dintre cele 4 orașe finaliste. Este rezultatul efortului comun – alături de echipa independentă, profesionistă, a Asociației “Cluj-Napoca 2021” s-au implicat instituții locale, mediul privat, societatea civilă, cetățeni cu expertiză în diverse domenii, care au colaborat pentru a contura un proiect solid, ce va aduce beneficii pe termen lung Clujului. Le mulțumesc tuturor, în numele clujenilor, pentru efortul depus!

”Cred în proiect și în faptul că suntem pe un drum cu un singur sens. Cu alte cuvinte, indiferent de rezultatul din septembrie, proiectul pentru Capitala Europeană a Culturii trebuie implementat și dus mai departe la Cluj! Principalele noastre atuuri – performanţa academică şi artistică, inovaţia socială, o populaţie tânără, diversitatea culturală şi o economie dinamică – pot fi catalizate, prin cultură, astfel încât Cluj-Napoca să devină un model pentru viaţa urbană europeană”, a declarat Emil Boc

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii