700 de voluntari, în sprijinul pompierilor

Peste 700 de voluntari vor participa la misiuni alături de echipajele inspectoratelor pentru situații de urgență.

Proiectul ‘Salvator din pasiune’, derulat în premieră de IGSU, urmărește susținerea activităților de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarității și responsabilității civice și valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

La finalul etapelor alocate depunerii dosarelor și analizării acestora de către comisii specializate, începând cu data de 6 august, pompierilor salvatori li se vor alătura 752 de voluntari în situații de urgență.

Ulterior parcurgerii programelor riguroase de pregătire, aceștia vor putea participa la misiuni de intervenție, vor fi în măsură să utilizeze tehnicile de bază în acordarea primului ajutor calificat și vor fi angrenați în diverse acțiuni de ajutor umanitar și de popularizare a mesajului preventiv.

Fiecărei unități operative existentă la nivel național i-au fost alocate câte 40 de locuri, în județele Neamț, Maramureș și Prahova numărul celor care și-au manifestat dorința de a însoți echipajele operative în teren fiind unul considerabil.

Cu vârste cuprinse între 16 și 51 de ani, voluntarii noștri provin din toate categoriile socio-profesionale (elevi, cadre didactice, medici, ingineri, asistenți, economiști, manageri, programatori etc.), fapt ce confirmă interesul pe care opinia publică îl acordă pregătirii și intervenției în domeniul situațiilor de urgență.

În perioada următoare, participanții vor desfășura cursuri introductive privind structura, misiunile și atribuțiile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și vor parcurge noțiunile de prim ajutor de bază susținute, cu profesionalism, de către formatorii aflați în componența centrelor de profil existente la nivel zonal.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii