Carantina de 14 zile nu se mai aplică persoanelor care vin din Spania în România

Spania a fost eliminată de pe lista ţărilor pentru care se instituie carantina pentru persoanele care sosesc în România. Decizia a fost luată luni seara de Comitetul Naţional de Urgenţă.

Spania a fost eliminată de pe lista ţărilor pentru care se instituie carantina pentru persoanele care sosesc în România, în urma unei decizii a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, luată luni seara, anunţă Mediafax.

„Instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din ţările / zonele de risc epidemiologic ridicat se adoptă prin hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza situaţiei emise de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor şi a propunerilor formulate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, luând în considerare toate implicaţiile asupra domeniului sănătăţii publice. Pentru adoptarea Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prevăzută la art.2 se analizează toate implicaţiile socio-economice generate de instituirea măsurii carantinei, formulate de autorităţile administraţiei publice centrale, potrivit domeniului de competenţă”, se arată în decizie.

 

sursa foto:digi24.ro

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii