Alexandru Rafila :Exemple personale ale autorităților locale privind respectarea măsurilor de carantină cred că sunt esențiale

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Alexandru Rafila a vorbit despre măsura carantinei locale și cum trebuie explicată aceasta de către autorități care trebuie la rândul lor să ofere un exemplu  cetățenilor.

În perioada stării de urgență s-a luat măsura carantinei unei localități mici și a fost eficientă, spune medicul, amintind de cazul Țăndărei. „Cred că este și o măsură care ar putea să descurajeze comportamente necorespunzătoare, același timp de comportament, pe viitor, care să ducă la același tip de situație. Cu o condiție: a explicării. Dacă faci doar carantină și nu explici suficient – și explicația nu trebuie să vină de la ministrul Sănătății, ci de la autoritatea locală. Sunt cei care își cunosc concetățenii”, a explicat luni seara la Digi24 Alexandru Rafila, Reprezentantul României la OMS.

„Dacă autoritatea locală, de exemplu, primarul, spune că această carantină nu e necesară, că e abuzivă, că încalcă drepturile, atunci se intră într-o spirală care nu face altceva decât să alimenteze mai multă neîncredere, mai puțin respect pentru reguli și pe termen mediu s-ar putea chiar să avem efecte negative și, din cauza asta, ostilizarea populației trebuie foarte bine studiată, astfel încât să nu se întâmple și, chiar dacă sunt localități care intră în carantină, oamenilor ar trebui să li se explice că aceasta este făcută în interesul comunității lor, nu împotriva comunității.

Inclusiv exemple personale ale autorităților locale privind respectarea măsurilor de carantină cred că sunt esențiale”, a declarat Rafila.

 

Sursa foto: zf.ro

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău