Autobuzul 24B și troleibuzul 25, preferatele hoților din buzunare

Un fenomen care ia amploare în Cluj-Napoca vizează furturile din mijloacele de transport în comun. Din păcate de multe ori furturile nu sunt descoperite, astfel că zilnic apar anunțuri ale oamenilor care au rămas fără portmoneu în mijloacele de transport.

Autobuzele 24B și 25 cele mai vânate de hoți

În urma numeroaselor anunțuri postate de victimele hoților se remarcă faptul că cele mai multe infracțiuni au loc pe autobuzele 24B și 25, acestea fiind și printre cele mai aglomerate, dar și cele care asigură transportul spre cele două centre comerciale. Majoritatea celor păgubiți sunt tineri, aceștia fiind deposedați fie de portmoneu, fie de telefonul mobil.

”Mi-a fost furat portofelul pe linia 25, pe ruta FSEGA-Minerva (Mănăștur). Aveam in el: buletin, carnet de sănătate, permis de conducere, card BT, Studcard, carnet de student, legitimație de transport, abonament, carduri”.

”Mi s-a furat portmoneul in mijlocul de transport, pe linia 24b. Este de culoare neagră si aveam toate actele( buletin, abonament, carduri, legitimații, permis de conducere, card de sănătate”.

Așa sună anunțurile de pe rețelele de socializare ale celor care au fost victimele hoților în mijloacele de transport în comun.

Clujenii solicită intervenția Companiei de Transport Public

Călătorii solicită celor de la CTP să colaboreze cu Poliția, având în vedere că în mijloacele de transport în comun sunt amplasate camere video, pentru a fi identificați hoții.

”Pe rutele autobuzelor 24, 24b, 25 , la orele de vârf există foarte mulţi hoţi de buzunare. În fiecare zi, există minim 5 cazuri în care tinerilor le sunt furate portofelele de către autori necunoscuţi. Există mai multe grupuri pe reţelele de socializare unde se vorbeşte despre acest lucru. Personal, sunt de 7 ani în Cluj, dar până anul acesta nu am simţit că mi se pune siguranţă în pericol. Doresc să mă adresez dvs., dle Boc, pentru a lua măsuri în acest sens şi poliţia să se sesizeze şi să se reducă măcar aceste fapte. Cei de la CTP deţin filmările din autobuze. Dacă în plângerea depusă la poliţie se solicită imaginile de pe camere, de ce organul competent nu merge să ia măsuri? Ne dorim un oraş curat, frumos, plin de viaţă şi de oportunităţi, nu un oraş în care să ne temem pentru siguranţă noastră şi a celor din jur!”, menţionează un clujean.

”Ar trebui politia sa le afișeze fotografia tuturor hoților de buzunare prinși, chiar in mijloacele de transport sa-i putem identifica și ocoli”, sugerează un alt clujean.

Hoții sunt prinși cu ajutorul cetățenilor

Periodic, poliția clujeană trimite comunicate de presă în care informează cu hoții de buzunare sunt prinși cu ajutorul cetățenilor. Au fost mai multe cazuri când unii clujeni au dat dovadă de spirit civic  și au reușit să rețină hoții până la sosirea polițiștilor.

Ultimul caz de acest fel s-a petrecut în 13 martie, atunci o hoață a fost prinsă cu ajutorul unui cetățean, martor la furt.

”La data de 13 martie, în jurul orei 17:27, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Secția 2 Poliție, au fost sesizați telefonic de un bărbat din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, despre faptul că a fost martor la un furt din buzunare într-un mijloc de transport în comun și că urmărește femeia care ar fi comis furtul după ce a coborât din autobuz. Polițiști au intervenit imediat și au identificat persoana indicată de martor, ca fiind o femeie de 57 ani, din municipiul Cluj-Napoca. Cu ocazia cercetărilor efectuate a rezultat că aceasta ar fi sustras un portmoneu dintr-un mijloc de transport în comun între stațiile dintre facultatea FSEGA și Piața Mărăști. Polițiștii au stabilit faptul că portmoneul aparține unei femei din comuna Dumbrăveni, judeţul Suceava”, potrivit IPJ Cluj.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii