15 mai: Ziua Internaţională a Familiei. Mitropolitul Andrei Andreicuţ va vorbi despre divorţ şi va răspunde la întrebări

ips-andrei-andreicut

În fiecare an, pe data de 15 mai, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Familiei. Această zi a fost proclamată de către ONU, în urmă cu 10 ani. De atunci, ea este marcată de fel de fel de evenimente.

În acest an, şi arhiepiscopia Clujului va susţine unitatea familiei şi va spune „NU divorţului”. ÎPS Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei va rosti o predică, despre importanţa familiei şi valorile creştine care trebuie să o guverneze. Aceasta va avea loc după Vecernia de la ora 18.00, de la Catedrala mitropolitană. Apoi va susţine o conferinţă pe tema divorţului, care va avea loc în Aula „Nicolae Ivan” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Tot în cadrul acestei conferinţe, ÎPS Andrei va răspunde întrebărilor celor prezenţi.

„În contextul în care stabilitatea familiilor este tot mai mult ameninţată de fenomene negative precum plecarea la muncă în străinătate, abandonul copiilor, proliferarea violenţei domestice, dar şi mai nou prin oferte de căsătorii între persoane de acelasi sex, iar divorţul devine un fenomen de amploare în societatea românească, Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului si Clujului sprijină Campania <<Nu divorţului!>>, organizată de Organizaţia Creştină Agape şi Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Clujului.

 

Alexandra Ormenişan

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii