13 octombrie – Ziua Internațională a Educației în Penitenciare

În toate unitățile sistemului penitenciar se vor desfășura joi, 13 octombrie 2016,  activități dedicate marcării Zilei Internaționale a Educației în Penitenciare.

 Specialiștii Serviciului de educație și asistență psihosocială din cadrul Penitenciarului Gherla vor organiza dezbateri cu tematica principală referitoare la importanța educației în mediul penitenciar. Deasemenea va fi organizată o competiție sportivă și va fi difuzat deținuților, filmul documentar ,,Educația în Școala Profesională Gherla”, realizat de către studenții Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul UBB Cluj.

Împreună cu persoanele private de libertate și alături de colaboratori, temele specifice vor fi analizate și dezbătute în conferinţe, concursuri tematice sau în ateliere de lucru având ca subiect educaţia.

Cu această ocazie va fi valorificată și componenta educativă de prevenire a delincvenței prin organizarea unor evenimente în comunitate.

Pentru a permite unui număr cât mai mare de persoane private de libertate accesul la temele dezbătute, evenimentele vor fi înregistrate și vor fi retransmise prin rețelele de televiziune cu circuit închis care funcționează în penitenciare.

Recunoaşterea profesională internaţională şi sublinierea importanţei funcţiei educative a instituţiilor de detenţie s-a materializat şi în contextul colaborării cu Asociaţia Europeană pentru Educaţie în Penitenciar (EPEA). În acest sens, în anii 2014 şi 2015, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a fost parte a demersurilor privind celebrarea zilei de 13 octombrie, ca Zi Internaţională a Educaţiei în Penitenciare, organizând activităţi tematice, valorizate la nivel european.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii