10 lucruri mai puțin știute din viața controversată a lui Adolf Hitler

.Adolf Hitler a fost un om politic, pictor, revoluționar, dar mai ales conducător absolut al Germaniei naziste din anul 1934. A rămas în istorie ca unul dintre cei mai cruzi conducători din lume, dar și din pricina vieții controversate a acestuia.

1. Rodul unei relații incestuoase

Rudolf sau Adolf Hitler, s-a născut la 20 aprilie 1889. Mama sa, Klara și unchiul ei, Alois, au avut șase copii, Hitler fiind al patrulea fiu al lor. Frații săi mai mari, Gustav, Ida și Otto, au murit în copilărie. Pentru această căsătorie s-a cerut acceptul la Vatican.

2. Portretul mamei sale, în toate dormitoarele

A fost foarte atașat de mama lui, Hitler a fost un copil bolnăvicios, sensibil și Klara a continuat să-l alăpteze până la vârsta de 2 ani. Adolf și-a iubit extrem de mult mama, iar după moartea acesteia a suferit mult. Mama sa a murit de cancer, la data de 17 decembrie 1907, iar Hitler a stat alături de trupul ei neînsuflețit pentru a-i face portretul.

3. Mama acestuia dorea să devină artist

Deși mama acestuia își dorea ca aceste să devină artist, a fost respins de două ori de școala de artă. Însă nu a renunțat și a continuat să picteze pentru el, a și vândut multe dintre lucrări.

4. Poveste de dragoste cu o asistentă cu origini evreiești

Această relație cu tânăra asistentă pe nume Jutta, a fost ascunsă din momentul în care Germania nazistă a ajuns la putere. Mama ei nu a fost de acord cu căsătoria acestora din pricina faptului că Hitler nu căuta să se anhajeze, fiind un suflet sălbatic de artist. Jutta a fost capturată și interogată, obligată să recunoască relația. Se spune că acesta ar fi unul din motivele pentru care, Hitler, a urât cu atâta sete evreii. Femeia a păstrat toate lucrurile rămase de la acesta, fiind păstrate în arhiva orașului Szcsecin din Polonia. Polonezii au negat faptul că acestea ar exista până în anul 2011. Acum există o expoziție deschisă tuturor vizitatorilor, care conține scrisori, tablouri, poezii și obiecte personale.

5. O nepoată drept amantă

Acesta era îndrăgostit de propria sa nepoată pe nume Geli. Îi plăcea să o strige „nepoată” iar ea să-i spună „unchiule”, se spune că în acest fel își spuneau și părinții săi, Klara și Alois. Adolf era fermecat de această situație stranie, o asemăna cu mama lui și ținea mult ca aceasta să frecventeze biserica precum mama sa. După ce aceasta se sinucide, se spune că din cauza geloziei, Hitler spunea mereu că a iubit o singură femeie și le asemăna mereu pe celelalte femei cu Geli, nepoata sa. Camera fetei a rămas intactă, ordonând să se ducă în fiecare zi un buchet de crizanteme în încăpere. În testament a lăsat scris să nu se atingă nimeni de lucrurile lui Geli și să fie restituite mamei sale.

6. Temporar orbit

În urma unui atac cu gaze din timpul Primului Război Mondial, Hitler a fost orbit temporar. În 1918 a fost rănit de gazul muștar, mulți dintre soldați fiind uciși de acești gaz. S-a recuperat într-un spital din vecinătatea Germaniei. După acest incident, el interzice folosirea subtanței în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

7. Condamnat la pedeapsa cu moartea

A fost acuzat de trădare și risca pedeapsa cu moartea. Acesta a scăpat ca prin minune deoarece a fost modificat de urgență sistemul judiciar. Nu a mai fost judecat de un juriu ci de un judecător care la condamnat la cinci ani de închisoare, ișpășind doar nouă luni de închisoare.

8. Tentativa de sinucidere
Adolf Hitler a incercat să se sinucidă în anul 1912, însă acesta a fost salvat la timp de Hellen, soția unui german școlit la Harvard.

9. Cadouri pentru cei ce se lăsau de fumat

Chiar dacă era un fumător înrăit a lansat prima campanie antifumat în spațiile publice.

10. Căsătorit pentru mai puțin de 40 de ore cu Eva Braun

Acesta s-a căsătorit cu amanta sa, Eva Braun, deși acesta spunea că singura ființă care l-a cucerit a fost nepoate sa Geli. În anul 1945, el și soția sa s-au sinucis împreună în bunkerul de la Berlin.

Roxana Cuceu