Se știu semifinalele de la Winners Open! Favoritele au trecut de grupe

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

S-a încheiat etapa grupelor de la Winners Open, primul turneu românesc de după izbucnirea pandemiei, și, după patru ore de tenis, s-au aflat toate cele patru semifinaliste care vor evolua în continuare pe zgura de la Winners Sports Club.

Două dintre ultimele patru jucătoare rămase în turneu se știau deja de ieri, astăzi disputându-se doar „finala grupei A”, în timp ce de partea cealaltă, totul depindea de rezultatul dintre Jaqueline Cristian și Irina Begu.

Gabriela Ruse a câștigat grupa A

Prima confruntare de vineri a contat doar pentru stabilirea ordinii pe tabloul semifinalelor. Irina Bara (locul 159 WTA) și Elena-Gabriela Ruse (177 WTA) și-au dat întâlnire, după ce ieri ambele au reușit să o învingă pe mai tânăra Georgia Crăciun.

Meciul a fost unul extrem de echilibrat, primele break-uri venind abia la jumătatea primului set, fiecare dintre combatante reușind câte o astfel de performanță. La 5-5, Bara a avut șansa să ia ghem pe serva adversarei, însă Ruse s-a controlat și a câștigat, tot ea fiind și cea care, întru-un final a făcut break-ul, trecându-și în cont și primul set.

În startul manșei a doua, Irina a părut că vrea cu orice preț să ducă meciul în decisiv și a pornit hotărât cu un break. Trei ghemuri mai târziu, Gabriela a reușit rebreak-ul, trecând mai apoi în avantaj la acest capitol, însă Bara și-a revenit rapid, ducând chiar scorul la 4-4 în scurt timp.

Ruse și-a luat mai apoi serva, iar în ultimul ghem nu a mai lăsat-o pe Irina să ia decât un punct, câștigând în cele din urmă și meciul, cu scor final 0-2 (5-7, 4-6).

Clasamentul final al grupei A

  1. Elena-Gabriela Ruse          2   0   4-0
  2. Irina Bara                               1   1   2-2
  3. Georgia Crăciun                  0   2   0-4

Jaqueline a revenit miraculos

În al doilea meci al zilei și-au dat întâlnire Jaqueline Cristian (162 WTA) și Irina Begu (81 WTA), iar calculele pentru calificare erau complicate. În primul set, Irina a plecat ca din tun și părea că își va adjudeca și acest meci ca și pe cel de ieri. După 20 de minute de joc, tabela arăta scorul de 0-4, Jaqueline nemaireușind în acest prim set să își treacă în cont decât un ghem.

Cu un moral distrus după înfrângerea de ieri și scorul din primul, Cristian a dat dovadă de maturitate și a reușit să se controleze, mai ales că în partea a doua a reușit să treacă pentru prima oară în avantaj la ghemuri abia după ce tabela s-a modificat a noua oară.

Cu un break, tânăra jucătoare a dus scorul la 5-4 în favoarea ei, reușind apoi, după un lung schimb de mingi, chiar să egaleze situația la seturi și să ducă meciul în decisiv, păstrând șanse la calificare.

În startul super tiebreak-ului, Begu a pornit determinată să nu scape victoria din mână, iar la un moment dat scorul era 1-4. Treptat, jocul s-a echilibrat, iar mai apoi Jaqueline a întors și soarta decisivului, trecând în avantaj la 8-7.

Până la final, Begu nu a mai putut-o opri, iar jucătoarea de 22 de ani și-a adjudecat setul decisiv cu 11 la nouă. Deznodământul a arătat astfel: 2-1 (1-6, 6-4, 11-9), iar cele două tenismene române merg la braț în semifinalele competiției de la Cluj-Napoca.

Clasament final grupa B:

  1. Irina Begu                        1   1   3-2
  2. Jaqueline Cristian         1   1   3-3
  3. Miriam Bulgaru             1   1   2-3

 

Duelurile din semifinale, care vor avea loc mâine, 4 iulie, arată astfel:

  • Elena-Gabriela Ruse vs. Jaqueline Cristian, aici întâlnindu-se două jucătoare cu mai puțină experiență în circuitul WTA, dar care, totuși, sunt prietene și chiar au făcut echipă la dublu în trecut;
  • Irina Begu – Irina Bara: la capitolul experiență, aici diferă lucrurile; cele două sunt chiar principalele două favorite ale turneului, Begu făcând parte chiar din top 100 WTA.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău