cfr cluj

CFR nu a mai primit trei goluri, acasă, în campionat, din 2017. Ce alte recorduri au mai fost risipite în eșecul cu Craiova

Campiona României, CFR Cluj, a rata șansa de a se distanța de locul 2 și de a-și securiza relativ titlul, iar odată cu înfrângerea din Gruia, 2-3, în fața chiar a locului secund, CS Universitatea Craiova, au fost întrerupte mai multe serii uluitoare ale „Feroviarilor”.

Ultimul meci al ceferiștilor în care aceștia au primit cel puțin trei goluri pe teren propriu, în campionat, datează încă din primăvara lui 2017. Pe 6 mai, CFR-ul pierdea la scor de neprezentare în Gruia, în fața lui Dinamo, care era angrenată, pe atunci, în lupta pentru titlu. În trei ani s-au schimbat multe și pentru echipa din Ștefan cel Mare…

Acea înfrângere era chiar a doua consecutivă cu același scor, tot pe teren propriu. Jucătorii antrenați pe atunci de Vasile Miriuță pierdeau două etape la rând, acasă, prima înfrângere fiind în fața aceleiași Craiova, tot cu 0-3, în etapa a opta a play-off-ului. În acel sezon, formația din Gruia încheia campionatul pe locul patru, după Viitorul, FCSB și Dinamo.

CFR a mai primit trei goluri pe teren propriu în sezonul trecut, dar în Cupa României. În turul semifinalei cu Astra Giurgiu, disputat la începutul lunii aprilie, anul trecut, „Alb-vișiniii” pierdeau cu 1-3, ratând, ulterior, și calificarea în finala competiției, după ce la Giurgiu scorul urma să fie 2-2.

În ceea e privește meciurile europene, CFR-ul stă, de asemenea, destul de bine. Ultima oară când „Feroviarii” au încasat trei goluri, acasă, în competițiile continentale a fost în vara lui 2018, când aceștia pierdeau lamentabil cu 2-3 în fața luxemburghezilor de la F91 Dudelange, înfrângere care a consemnat și eliminarea din Europa League, după 2-5 la general în play-off-ul competiției.

De atunci, ceferiștii au mai jucat 16 meciuri europene, toate în acest sezon, cu formații precum Celtic Glasgow, Lazio Roma sau FC Sevilla, însă niciuna nu a mai reușit să înscrie de cel puțin trei ori în Gruia.

Notăm și faptul că după eșecul cu formația din Luxemburg a venit și un insucces cu Viitorul, 1-2, la Cluj, de atunci campioana nemaipierzând niciun meci acasă în Liga 1.

O altă statistică interesantă constă în faptul că CFR nu a mai fost condusă pe teren propriu, în campionat, din aprilie anul trecut. Viitorul Constanța a deschis scorul în partida disputată pe „Dr. Constantin Rădulescu” în play-off, sezonul trecut, pe 29 aprilie 2019. Golul lui Rivaldinho, însă, nu a fost de ajuns, iar CFR-ul avea să se impună cu 3-1.

În Europa, Lazio a fost ultima care a reușit să deschidă scorul în Gruia, în fața „Feroviarilor”, însă nici italienii nu au avut sorți de izbândă, gazdele întorcând scorul și producând, astfel, o surpriză, după victoria 2-1.

De asemenea, pentru Dan Petrescu, acest eșec a fost primul(!) pe teren propriu, în campionat, în ambele mandate pe banca tehnică a CFR-ului și prima înfrângere a formației alb-vișinii în play-off, anul acesta. CFR-ul a pierdut primul meci după o serie de 13 partide în toate competițiile în care nu a cunoscut gustul înfrângerii.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii