A început Winners Open! Bulgaru a reușit surpriza în fața lui Jaqueline în prima zi din grupe

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Prima zi de la turneul clujean amical de tenis Winners Open a adus patru meciuri spectaculoase, singura care a reușit să se impună relativ ușor fiind favorita turneului, Irina Begu. Georgia Crăciun este prima combatantă eliminată, după ce a pierdut astăzi ambele meciuri din grupă.

Crăciun i-a pus probleme Irinei Bara

Irina Bara și Georgia Crăciun au fost cele care au dat startul primului turneu românesc de după pandemie, Bara, locul 159 WTA, pornind favorită în acest meci. Irina a fost cea care a luat inițiativa în meci, cu un break pentru 2-0, însă tânăra de doar 20 de ani a fost ambițioasă și a răsturnat scorul, făcând 2-3 cu două break-uri.

Bucuria locului 354 mondial nu a durat prea mult, întrucât Bara a reușit, imediat după, să își recâștige serva, iar meciul a decurs normal până la 6-5 pentru favorită, când aceasta a reușit să facă un nou break și să-și adjudece primul set.

Bara a început manșa a doua în forță, ajungând repede la scorul de 5-1 la ghemuri, însă Crăciun a avut o răbufnire de orgoliu și a reparat scorul până la 5-4. Tânăra nu a mai putut face nimic în următorul ghem, iar Bara a încheiat meciul cu un break, scor final 2-0 la seturi (7-5, 6-4).

Jaqueline a pierdut surprinzător

A doua partidă, disputată între alte două jucătoare tinere, Miriam Bulgaru și Jaqueline Cristian, a fost singura de astăzi în care a fost nevoie de setul decisiv, care a constat într-un super tiebreak până la 10. Bulgaru, locul 387 WTA, și-a luat avânt în primul set și a dus scorul la 4-0.

Jaqueline s-a redresat repede, iar peste puțin timp tabela arăta scorul de 5-4 pentru Miriam. În ultimul ghem, lupta a fost crâncenă, favorita Cristian având trei mingi de break, dar cedând până la urmă, fapt care a costat-o și primul set.

Jucătoarea care la începutul anului a făcut senzație tot la Cluj, în meciul pe care România l-a disputat în Fed Cup în fața Rusiei, a pornit mai hotărâtă în partea a doua și, cu două break-uri a dus rapid scorul a 3-1 în favoarea ei. A fost de ajuns pentru ca jucătoarea de pe locul 162 mondial să își adjudece manșa a doua.

A venit și decisivul, care a fost echilibrat până puțin după jumătatea schimburilor de mingi. Ultimul punct reușit de Jaqueline a fost cel de 6-5 (în favoarea outsider-iței), Bulgaru punctând apoi de patru ori consecutiv și bucurându-se de victorie, scor 2-1 (6-4, 3-6, 10-5).

Georgia Crăciun nu a rezistat în competiție

Partida a treia, dintre Georgia Crăciun și Elena-Gabriela Ruse a fost una foarte echilibrată, însă deznodământul ei a dus la eliminarea celei care tot astăzi pierdea și în fața Irinei Bara. În primul set, cele două jucătoare și-au împărțit break-urile până la 3-4, după care Ruse, locul 177 WTA, a câștigat pe serva ei și a simțit momentul din ultimul ghem când a putut să facă din nou break la 15 și să își treacă în cont primul set.

Situația a fost destul de asemănătoare și în partea a doua. La 4-5, scorul era din nou egal la break-uri: 2-2. Gabriela Ruse s-a decis că nu dorește să intre în decisiv, așa că s-a luptat în următorul ghem și, după mai multe schimburi de mingi, a și triumfat în meci: 0-2 (3-6, 4-6), aceasta fiind și cea mai scurtă partidă de joi, o oră și 19 minute.

Begu a arătat că este favorită

Ultima întâlnire de astăzi a adus-o pe zgura de la Winners Sports Club și pe cea mai bine clasată jucătoare dintre cele șase, Irina Begu (81 WTA), care și-a confirmat statutul în fața lui Bulgaru. Setul întâi a fost halucinant, după cele două break-uri reușite de ambele jucătoare chiar în primele două ghemuri, niciuna dintre ele nu și-a mai pierdut serviciul până la 6-5. Experiența lui Begu și-a spus cuvântul imediat și a reușit chiar să facă un break alb, adjudecându-și prima manșă.

Al doilea set a fost deja mult mai dezechilibrat, favorita partidei ducând repede scorul la un 5-1 neverosimil, având în vedere desfășurarea primei părți. Nu a mai durat mult până partida s-a și încheiat, Begu câștigând și ghemul imediat următor. Scor final, 2-0 (7-5, 6-1), iar calificatele din grupa a doua urmează să se stabilească mâine.

Vineri au loc întâlnirile dintre Irina Bara și Elena-Gabriela Ruse, care urmează să decidă cine va ieși de pe primul loc din grupa A, și cea dintre Jaqueline Cristian și Irina Begu, unde tânăra Jagueline își joacă șansa de a mai rămâne în competiție. Meciurile de mâine urmează, de asemenea, să fie transmise pe pagina de Facebook Sports Festival.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău