Sunteti aici:SportADJUDECAT! CFR-ul a câștigat cu cap la Craiova: 3-1, iar clujenii sunt campioni pentru a treia oară la rând

ADJUDECAT! CFR-ul a câștigat cu cap la Craiova: 3-1, iar clujenii sunt campioni pentru a treia oară la rând

Publicat in data

CFR Cluj a cucerit al treilea titlu consecutiv în Liga 1 și al șaselea din istoria sa, toate cucerite în ultimii 12 ani. Meciul dintre ardeleni și CSU Craiova, de pe „Ion Oblemenco” nu a avut nevoie de prelungiri și nici de penaltiuri, întrucât ceferiștii s-au impus în 90 de minute cu 3-1, în Bănie, provocând tristețe în rândul oltenilor.

Echipa lui Dan Petrescu a făcut inutil meciul restant dintre Astra Giurgiu și adversarii lor din seara asta, CSU Craiova, întrucât, cu victoria sigură din Oltenia, s-a distanțat la cinci puncte de „Lei”, astfel că partida amânată nu va mai avea un rost. Fundașul „Feroviarilor”, Vinicius, a fost declarat omul meciului, după un gol marcat, un penalti obținut și un travaliu impresionant în defensivă.

Craiovenii au ratat, astfel, șansa cuceririi titlului național după o pauză de 29 de ani, de altfel acum un sfert de veac fiind ultima oară când aceștia au terminat pe locul doi.

REZUMAT:

  • Oltenii au reușit să deschidă scorul după numai 10 minute, iar dacă era vorba ca suporterii să nu aibă accesul restricționat lângă favoriții lor, probabil „Ion Oblemenco” ar fi „explodat” de-a dreptul. Dan Nistor, care a dat în iarnă Dinamo pe Craiova, a șutat nemilos de la 20 de metri, iar portarul clujenilor, aflat la ultima partidă în tricoul alb-vișiniu, nu a avut nicio șansă.
  • Până la primul gol, a avut loc o altă fază care a ridicat sprâncenele spectatorilor. După cum ne-au obișnuit, ceferiștii au folosit prima schimbare încă din primele minute ale jocului, de această dată tânărul Andrei Joca părăsind terenul pentru intrarea lui Alex Chipciu, cel mai sonor transfer al „Feroviarilor” din acest sezon, care, însă, nu a fost prea „zgomotos” pe teren, în acest play-off.
  • Echipa antrenată de Cristiano Bergodi a forțat majorarea avantajului în minutele imediat următoare, iar Mihăilă, apoi Cosic au trecut ambii pe lângă gol.
  • O fază care va fi îndelung contestată de oaspeți a avut loc în minutul 20, când Bilel Omrani a fost faultat cât se poate de clar în careul oltenilor, însă arbitrul Ovidiu Hațegan nu era suficient de aproape de fază încât să acorde un penalti pentru elevii lui Dan Petrescu.
  • Echipa din Gruia s-a răzbunat 16 minute mai târziu. Ciprian Deac a executat un corner de pe partea dreaptă de atac a echipei sale, iar Vinicius a fost omul potrivit la momentul potrivit. Complet demarcat, acesta a trimis, cu capul, „balonul”, pe lângă bară, în poarta apărată de Pigliacelli.
  • La nici cinci minute distanță, „Feroviarii” au acuzat un nou penalty, după ce o minge plecată din gheata lui Deac, declarat cel mai bun jucător din Liga 1 în acest sezon, l-a lovit în mâna dreaptă pe Vătăjelu, care se afla în colțul careului propriu.
  • Până la faza presupusei „infracțiuni” a alb-albaștrilor, ambele echipe au mai ratat câte o oportunitate de gol, întâi Craiova, prin același Nistor, iar apoi CFR, Omrani fiind cel care a risipit ocazia ardelenilor.
  • Prima repriză a fost închisă de ocazia uriașă a lui Mario Rondon, la picioarele căruia a ajuns mingea fiind poziționat în careul de șase metri. Acesta a încercat să furișeze „balonul” în poartă, dar reflexele lui Pigliacelli au stopat efortul venezuelanului.

 

  • Partea secundă nu a fost la fel de animată, CFR-ul fiind cea care a luat meciul în mâini și, în ciuda avântului cu care craiovenii au atacat în multe momente, „Feroviarii” au știut să țină de avantajul de pe tabelă, iar apărarea a fost de nepătruns.
  • Chipciu putea marca primul și probabil singurul său gol din acest sezon, în tricoul CFR-ului, în minutul 54, la un șut de la mai bine de 20 de metri, care s-a dus „torpilă” în brațele portarului gazdelor.
  • 120 de secunde mai târziu, a venit și golul cu care clujenii au trecut în avantaj. Același Ciprian Deac a fost intermediar și la a doua reușită a echipei sale, după o fază caracteristică formației din Gruia. O centrare înaltă din flancul drept, cei doi fundași centrali ai CFR-ului au așteptat în careul advers, iar Kévin Boli a fost norocosul din creștetul căruia a plecat golul de 1-2.
  • Jocul celor două echipe a devenit mult mai șters în următoarele minute, CFR-ul retrăgându-se în apărare, fapt care nu i-a permis Craiovei să concretizeze săgețile cu care încercau să penetreze echipa adversă.
  • Cu un sfert de oră înainte de final, Ovidiu Hațegan și-a amintit de cele două faze controversate din prima repriză, care, presupus, au dezavantajat CFR-ul. La o fază de atac a oaspeților, Vinicius a fost acroșat de un adversar la marginea careului Craiovei, iar centralul nu a stat pe gânduri și a dictat lovitură de la 11 metri, deși fundașul ceferist se afla în poziție afară din joc.
  • Ciprian Deac a securizat al șaselea titlul din visteria celor de la CFR Cluj, înscriind, sigur pe sine, de la punctul cu var, în direcția opusă instinctului lui Pigliacelli.
  • Craiova a mai încercat, deși demoralizată, în ultimele minute să restabilească egalitatea, însă fără succes. Koljic și apoi Vătăjelu au trecut pe lângă gol.
  • Meciul s-a terminat, iar elevii lui Dan Petrescu, fără „Bursuc” alături de ei, însă, au declanșat fiesta.

Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Cosic, Acka, Văteljelu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Bărbuț, Koljic, Mihăilă
Rezerve: Popescu, Mitran, Bălașa, Ivanov, Qaka, Ivan, Vangenin, Baiaram, Nițu
Antrenor: Cristiano Bergodi

CFR Cluj: Arlauskis – Burcă, Vincius, Boli, Camora – Itu, Bordeianu, Deac – Omrani, Rondon, Joca
Rezerve: Rus, Cestor, Ciobotariu, Hoban, Luis Aurelio, Chipciu, Pereira, Petrila, Costache
Antrenor: Dan Petrescu

Arbitru: Ovidiu Hațegan (Arad) / Asistenți: Octavian Șovre (Satu Mare) și Vasile Marinescu (București)

Clasament (intermediar) play-off Liga 1:

clasament

 

Sursa foto: Gazeta Sporturilor.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...