Zona ”La Terenuri” va fi transformată în baza sportivă și de agrement

Primăria Cluj-Napoca demarează realizarea studiului de fezabilitatea în vederea transformării zonei verzi La Terenuri în bază sportivă și de agrement.

Municipalitatea dorește crearea unui spațiu verde ce se bucură de diversitatea funcțională, care cuprinde zone pentru dotări de agrement, recreere, sport și alte activități în aer liber.

Parcul va fi conceput ca un mixaj funcțional, destinat mai multor tipuri de activități:
funcțiuni sportive (terenuri pentru tenis de câmp, volei, terenuri sintetice de mini fotbal cu nocturna, padel, terenuri de futnet, amenajări pentru role, biciclete, piste de alergare, terenuri de beach-volei cu nisip, terenuri sintetice de baschet cu nocturna, tenis de masa, mese de șah, amenajăru cu aparate de fitness).

Se vor amenaja: zonă cu aparate și echipamente pentru exerciții fixice dedicate seniorilor, zonă cu aparate și aechipamente pentru parkour, zonă cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice în aer liber, diferite jocuri și trasee pentru copii de toate vârstele, zonă cu aparate și echipamente pentru amatorii de escaladări, amfieatru în aer liber, patinoar.

De asemenea, se vor moderniza căile de acces dinspre zona Mehedinți, extinderea rețelei de străzi pietonale precum și multiplicarea opțiunilor de traversare a pârâului Calvaria, realizarea de pasarele pietonale.

Zona ”La Terenuri” din cartierul Mănăștur se prezintă ca un spațiu viran, situat la marginea cartierului, utiizat informal de locuitori ca loc de joacă, de loisir sau pentru grădinărit urban. Spațiul s-a configurat începând cu anii 70, odată cu construirea cartierului Mănăștur. Într-un oraș în plină dezvoltare, în care spațiul verde amenajat se reconfigurează permanent, amenajarea unui parc verde, în cartierul Mănăștur, este necesară pentru dezvoltarea durabilă și dinamică a orașului.

Latest articles

Related articles