Ziua Veteranilor de Război comemorată în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca

By | Published | Niciun comentariu

DSC_9788

De Ziua Veteranilor de Război, la Monumentul Glorie Ostașului Român din Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca au fost prezenți reprezentanți ai structurilor militare din județ, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului Maramureşului şi Sălajului, IPS Andrei, Prefectul Județului Cluj, Gheorghe Vușcan, și reprezentanți ai Partidului Democrat Liberal din Cluj.

După slujba ecumenică oficiată de către IPS Andrei, Președintele Asociației Vetereanilor de Război, filiala Cluj, generalul în retragere, Constantin Mancaș, a prezentat semnificația Zilei Vetereanilor de Război.

„La 29 aprilie 1902 Regele Carol I a instituit, prin Înaltul Guvern, calitatea de veteran de război pentru cei care luptaseră în războiul din 1877, 1878, pentru cucerirea independenței de stat a României și supraviețuiseră”, a spus Constantin Mancaș.

„Dragi veterani de război, mă adresez în această zi celor care au învins greutățile și pericolele frontului, asceasta fiind dovada cea mai clară că iubirea de neam și țară este cea mai nobilă virtute. Nu există cuvinte care să exprime recunoștiința ce o nutrim față de dumneavoastră, veterani ai României, și vă asigurăm că vom cinsti întotdeauna faptele de arme pe care le-ați făcut. Generațiile mai tinere au avut și au ce învăța de la dumneavoastră, mai ales lecția de patriotism adevărat”, a spus Gheorghe Vușcan.

Au fost depuse coroane de flori din partea celor prezenți la Monumentul Glorie Ostașului Român, după care ceremonia s-a încheiat cu defilarea militarilor în termen.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *