Ziua Națională, sărbătorită la Jucu (GALERIE FOTO)

Sătenii din comuna Jucu, alături de primarul Valentin Dorel Pojar, au sărbătorit cu mare fast Ziua Națională a României. Nici frigul, nici cei câțiva fulgi de zăpadă nu i-au speriat pe jucani, cei care s-au adunat în centrul satului pentru a sărbătorii împreună 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

La Jucu, Ziua Națională a României a început cu o slujbă religioasă și cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor. Mai apoi, a urmat un spectacol artistic. Elevii clasei a V-a din comuna Jucu au interpretat o scenetă în amintirea Marii Uniri de la Alba Iulia. Ziua a continuat cu un spectacol folcloric, cântec și dans popular românesc cu participarea ansamblului Jucu Someșan. Ziua s-a încheiat cu tradiționala fasole cu ciolan și focuri de artificii.

”Să cinstim așa cum se cuvine această zi speciala, pentru noi toți, o zi cu o încărcătură istorică și reprezentativă pentru România. Sa ne bucurăm cu toții de frumoasele tradiții si obiceiuri românești de 1 Decembrie ! Mă bucur că sunt alături de dumneavoastră la această manifestare organizată în comuna Jucu, prilejuită de această sărbătoare de suflet a românilor. Mă simt mândru să vă fiu alături, uniți de conștiința apartenenței la o comunitate de oameni destoinici și mândri. Am și avem de ce să fim mândri. În primul rând glorioasă noastră istorie de veacuri, cu bravii noștri înaintași care au făurit România,  cu oamenii de seamă dați lumii,  cu oamenii de știință, de cultură și activiști în slujba comunității. Avem de ce să fim mândri cu oamenii din zilele noastre, aceia care trudesc la temelia unei Românii moderne și pentru viitorul ei glorios. De la țăranul truditor al gliei strămoșești, care a fost și este considerat talpa țării, și până la cele mai înalte poziții din societatea noastră, suntem toți uniți de conștiința apartenenței la marea familie care este România. Suntem aici cu toții împreună să demonstrăm că și noi jucanii facem parte din această familie, drept pentru care vrem să sărbătorim această zi așa cum se cuvine unor buni și demni români, uniți în credință, uniți în idealuri. La mulți ani, România! Dumnezeu să îi ocrotească pe români!”, a fost mesajul transmis de primarul comunei, Valentin Dorel Pojar.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.