ziua muntelui marisel

„Ziua Muntelui”, în localitatea clujeană Mărișel

Iubitorii de folclor și tradiție sunt invitați să ia parte sâmbătă, 20 octombrie 2018, în localitatea clujeană Mărișel la ,,Ziua Muntelui”.

Evenimentul are scop promovarea meșterilor populari, culturii tradiționale, turismul, agricultura și produsele tradiționale din spațiu mioritic al Apusenilor.

Cu această ocazie va fi inaugurat Centrul de Informare. De asemenea, va fi lansată Monografia comunei, volum prezentat de profesorul Ioan Mariș.

Cei prezenți vor putea vizita standurile cu produse tradiționale, dar și o expoziție de animale.

Tot sâmbătă are loc ș „Cupa Muntelui” Mărișel 2018, la fotbal. Se vor întrece la fotbal echipele de juniori „Viitorul” Mărișel, „Sporting” Florești, „Ardealul” Cluj și Școala Sâncraiu.

Începând cu ora 15.00, manifestările vor continua cu un spectacol folcloric susținut de interpreții: Andra Mariș, Marisa Bâlc, Surorile Todea, Octavian Matiș, Livia-Maria Danciu Hetea și Mihai Badiu, alături de „Nepoții Iancului” din Mărișel, Taragotiștii din Mărișel și Grupul folcloric din Călinești, județul Maramureș.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj va susține și el un program folcloric tradițional. Vor participa interpreții: Arlesiana Agrijan, Lucia Potra și Mariana Morcan.

Prezentată de Livia-Maria Danciu Hetea și Mihai Badiu, manifestarea artistică se va încheia cu premierea participanților la „Cupa Muntelui” 2018 și a celor mai frumoase exemplare de bovine, cabaline și ovine, dar și cu un foc de tabără.