Acasă Social Ziua Imnului, sărbătorită la Cluj-Napoca în Parcul Central

Ziua Imnului, sărbătorită la Cluj-Napoca în Parcul Central

Ziua Imnului

Clujenii sunt invitați să sărbătoarească Ziua Imnului Național pe platoul Centrului de Cultură Urbană Casino din Parcul Central, duminică, 29 iulie, începând cu ora 17.30.

Manifestările vor debuta cu un concert oferit de Muzica Militară a comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

În premieră la Cluj-Napoca vor fi intonate Imnurile naționale pe care le-a avut țara noastră de-a lungul timpului. Acestea vor fi interpretate de instrumentiștii militari, de cântăreții de muzica populară Alina Ploae, Lucia Potra, Ionuț Suciu, Doru Sechei și a artiștilor de la Opera Națională Română Cluj-Napoca, Lavinia Bocu și Dan Dumitrana.

O altă secvență specială în cadrul ceremoniei va fi oferită de Mirel Ovidiu Rusu, șeful Cercului Militar din Cluj-Napoca, care va susține un moment poetic intitulat „Imn, oameni și țară”.

Detaşamentul de onoare va fi constituit din militari ai Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, Batalionului 55 Comunicaţii şi Informatică „Napoca”,  Batalionului 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu” și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj.

Ziua Imnului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 99/1998 și se sărbătoreşte în fiecare an, la data de 29 iulie. ”Deșteaptă-te române!” a fost compus de Anton Pann, iar versurile au fost scrise de poetul Andrei Mureșanu.

 

Exit mobile version