curatenie

35.000 de voluntari clujeni sunt așteptați la Ziua de Curățenie Globală

Consiliul Județean Cluj promovează alături de organizatorii și partenerii instituționali ai proiectului Ziua de Curățenie Globală – World Cleanup Day.

Toate cele 81 de U.A.T.-uri clujene, respectiv cei privați – Bosch, De’Longhi, Sykes și Kaufland, vor mobiliza în data de 15 septembrie un număr cât mai mare de voluntari din județul Cluj. Ținta este de 35.000 de persoane.

Toți aceștia sunt așteptați să contribuie la atingerea scopului comun al proiectului, respectiv ecologizarea mediului înconjurător.

La nivel național, 1 milion de români sunt invitați să curețe România la cea mai mare mișcare civică de pe Glob.

Un element unic și specific județului Cluj îl reprezintă faptul că acțiunea de colectare a deșeurilor se va realiza în mod selectiv, pe două fracții: reciclabile și menajere.

            „Îmi doresc ca un număr cât mai mare de clujeni să răspundă pozitiv acestei invitații, să se mobilizeze și să se alăture campaniei de ecologizare. Îndemn toți românii să participe activ la  Ziua de Curățenie Globală programată în data de 15 septembrie“, a declarat domnul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

            Până în prezent, la nivelul județului Cluj au fost înregistrate/cartate cca. 250 de mormane de deșeuri, din totalul celor 1.600 semnalizate în întreaga țară. Cartarea acestora va continua și în perioada următoare, cei preocupați de protejarea mediului înconjurător având la dispoziție aplicația gratuită „World Cleanup.”

1 milion de români, invitați să participe la campania de curățenie

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare