Zilele bibliotecii în al 97-lea an de existență a bibliotecii publice la Cluj-Napoca

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, invită publicul clujean să participe la evenimentele pregătite cu ocazia Zilelor bibliotecii, în al 97-lea an de existență a bibliotecii publice la Cluj-Napoca.

Evenimentul central al săptămânii va fi lansarea cărții Ziuarul meu/ Dumitru Nistor. Cluj-Napoca: Şcoala Ardeleană, 2017, un proiect editorial dedicat centenarului Marii Uniri, apărut sub egida Bibliotecii Judeţene ,,Octavian Goga”. Manifestarea se desfășura miercuri, 23 mai, începând cu ora 13.00, la Secția pentru adolescenți din sediul central al bibliotecii.

De asemenea, joi, 24 mai, de la ora 13.00, cu ocazia împlinirii a cinci ani de activitate, Secția pentru adolescenți organizează un atelier de dezvoltare personală intitulat ,,Alice în țara Facebook”, ce-l are ca invitat pe lector univ. dr. Dan Octavian Rusu, psiholog.

Pe tot parcursul perioadei 21 – 25 mai 2018 la sediul central și la filialele de cartier vor avea loc: înscrieri gratuite la bibliotecă pentru persoanele de toate vârstele, vizite colective ale elevilor, audiţii şi vizionări colective la secţiile pentru copii, „O carte pentru fiecare – acţiune de distribuire gratuită vizitatorilor bibliotecii a unor cărţi primite ca donaţii din partea unor edituri şi persoane fizice, conferințe, întâlniri cu scriitori, ateliere de perfecționare profesională pentru bibliotecari, ateliere de creativitate.

În foaierul sediului central, doritorii vor putea realiza sesiuni foto inedite: Domni și doamne de altădată – panou foto cu siluete cu îmbrăcăminte de început de secol (1918). Tot în această locație, Compartimentul Colecții speciale, Memorie și cunoaștere locală va organiza expoziția de documente: Jeno Janovics – un pionier al cinematografiei.

Programul complet al activităților poate fi consultat on-line pe pagina oficială a bibliotecii www.bjc.ro.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare