benzinarie

Zeci de șoferi au fost amendați de polițiștii clujeni

Peste 80 de conducători auto au fost depistați conducând cu viteze peste limitele legale pe raza municipiului Cluj-Napoca, în cadrul acțiunilor derulate de polițiști în acest sfârșit de săptămână.

În perioada 16-18 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier au desfășurat 6 acțiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație.

Polițiștii au acționat pe raza întregului municipiu pentru a responsabiliza participanții la trafic și a reduce numărul de evenimente rutiere.

În cadrul acțiunilor, au fost aplicate 174 de sancțiuni contravenționale, 83 dintre acestea fiind aplicate conducătorilor auto care au depășit viteza regulamentară.

Totodată, au fost reținute 7 permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare.

Polițiștii vor continua acțiunile pentru creșterea siguranței rutiere.

CONDUCĂTORI AUTO SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI, DEPISTAȚI ÎN TRAFIC

La data de 19 februarie a.c., în jurul orei 02:20, polițiștii  Secţiei 6 Poliţie Rurală Florești au depistat un tânăr, de 19 ani, din Piatra Neamț, care conducea un autovehicul pe strada Eroilor, din Florești, având o concentrație de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută de Codul penal.

****

La data de 17 februarie a.c., în jurul orei 23:00, poliţiştii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla au depistat un tânăr, de 23 de ani, din Fizeșu Gherlii, în timp ce conducea un autovehicul pe DC 23, din localitatea Năsal, comuna Țaga, fiind sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la unitatea medicală pentru prelevarea mostrelor biologice.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută de Codul penal.

PERSOANE FĂRĂ PERMIS, ORI CU DREPTUL DE A CONDUCE SUSPENDAT, DEPISTATE ÎN TRAFIC

La data de 18 februarie a.c., în jurul orei 00:40, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Secţia 7 Poliţie, au depistat un tânăr, de 22 de ani, din localitatea Pruniș, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Someșeni, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

 În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, faptă prevăzută de Codul penal.

****

La data de 17 februarie a.c., în jurul orei 16:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Turda, Biroul Rutier, au depistat un tânăr, de 22 de ani, din comuna Tureni, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității Mărtineşti, pe DC 74 , fără a poseda permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă  prevăzută de Codul penal.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare