Vremea instabilă persistă până miercuri seara și în Cluj

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Vremea instabilă, în Cluj, ca și în aproape toată țara, va persista până miercuri, 19 iunie, seara. Acum este în vigoare un cod galben de ploi însemnate cantitativ în toată ţara, cu excepţia judeţelor Constanţa şi Tulcea. Codul se încheie diseară, apoi urmează un altul valabil până mâine, la ora 10:00.

Ce coduri sunt valabile în țară și în ce intervale

Un cod galben de este valabil până la orele 23:00. În intervalul vizat vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a ţării. Practic, în cele ce scapă de sub incidenţa codului galben sunt doar judeţele Constanţa şi Tulcea.

Foarte important este faptul că în momentul în care primul mesaj cod galben îşi pierde valabilitatea la ora 23:00, intră în vigoare mesajul doi, de asemenea o atenţionare meteorologică cod galben este valabilă până la orele 10:00 dimineaţa.

Vizează, de asemenea, manifestările de instabilitate atmosferică temporală accentuată, însă, zonele afectate sunt Moldova, nordul şi vestul Munteniei, precum şi Oltenia. În aceste zone sunt aşteptate perioade cu instabilitate atmosferică temporară accentuată şi se va manifesta prin deja cunoscutele averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi posibile căderi de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri pe metrul pătrat şi, izolat, până la 50 de litri pe metrul pătrat.

O informare meteo fără cod este în vigoare până miercuri la ora 23:00. Vremea instabilă este valabilă în cea mai mare parte a ţării şi anunţă ploi, vânt şi chiar căderi de grindină. Şi riscul de inundaţii rămâne ridicat în aproape toată ţara, iar hidrologii au emis astăzi mai multe atenţionări. Astfel, este cod portocaliu până mâine dimineaţă pe râurile din judeţele Suceava şi Harghita.

Cod galben și pentru clujeni

Până la miezul nopţii este cod galben pentru cursul de apă din Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Timiş, Caraş-Severin, Cluj, Alba, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Hunedoara, Mureş, Iaşi, Bihor şi Neamţ. Şi pe Dunăre este în vigoare până joi un cod portocaliu pentru judeţele Constanţa, Brăila, Galaţi şi Tulcea.

Vezi și Cod galben de inundații pe râurile mici din județul Cluj

Ultimile articole

Articole populare