Acasă Social Vrei să îţi faci propriile bijuterii? „I made this” te învaţă

Vrei să îţi faci propriile bijuterii? „I made this” te învaţă

Festivalul de manufactură şi artizanat „I made this”, care are loc la Polus Center în acest weekend, a ajuns la a doua ediţie.  Comercianţi din Cluj, dar şi din alte judeţe îşi expun propriile bijuterii handmade, care pot fi achiziţionate de către vizitatori. Noutatea pe care festivalul o aduce în acest an constă într-o zi dedicată workshopurilor, sub numele „Do it yourself”.

Gabriela Rus este comerciant de bijuterii handmade şi participă la festival cu accesoriile făcute de ea însăși. „Toate bijuteriile sunt handmade, din metal, cristale, perle sau cristale Swarovski, făcute prin diferite tehnici. Sunt bijuterii la care lucrez de la câteva ore, până la câteva zile, în funcţie de complexitatea lor”, spune doamna Gabriela.

Există şi comercianţi dispuşi să îi înveţe pe clienţi să îşi facă propria bijuterie. „Noi avem şi partea de creaţie. Dacă cineva doreşte să îşi facă o bijuterie, noi îi putem ajuta. Le putem arăta cum să le facă. Poţi să îţi faci o brăţară în 5-10 minute sau o pereche de cercei simpli, în sub un minut”, spune Ioana Ghila, comerciant din judeţul Mureş.

Realizatorii bijuteriilor handmade spun că avantajul acestor bijuterii este, în primul rând, preţul. Persoanele care îşi fac singure bijuteriile cheltuie mai puţin decât cele care le cumpără din magazin. „Ajung să fie cu mult mai ieftine decât în magazine. Îţi iei un medalion cu 4-5 lei şi un metru de lanţ cu 5 lei. Deci ieşi sub 10 lei. Nu cred că găseşti în magazin un colier simplu cu mai puţin de 10 lei.”, adaugă Ioana Ghila.

Festivalul va mai dura până duminică, între orele 10.00-22.00.

 

Alexandra Ormenişan

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version