USR cere amenajarea zonei La Terenuri. Răspunsul primăriei: deținem doar 20%

USR Cluj cere un calendar de amenajare a zonei La Terenuri, dar și de negocieri transparente cu proprietarii privați pentru părțile care nu sunt încă publice.

„Cartierul Mănăștur este cel mai mare al orașului și trebuie să aibă și cea mai mare suprafață de parcuri. Administrația locală are susținerea juridică și logistică, însă lipsește voința de a le oferi cetățenilor ceea ce cer de ani de zile: mai mult spațiu verde într-un cartier sufocat de mașini și de blocuri” – George Trif, coordonator al Monitorului de Politici Locale în USR Cluj

Membri ai Biroului Local USR au solicitat o audiență la viceprimarul Dan Tarcea, pentru a urgenta amenajarea zonei.

Referitor la informațiile apărute astăzi în mass-media locală, Primăria Cluj-Napoca face următoarele precizări:

Din suprafața existentă măsurată în zona ”La Terenuri”, Primăria municipiului Cluj-Napoca a identificat o suprafață de teren de aproximativ 1,222 ha (20% din zona ”La Terenuri”), care este în curs de cadastrare și pe care municipalitatea poate realiza lucrări de investiții.

În ceea ce privește restul terenului, o parte a fost restituit foștilor proprietari, în temeiul Legii nr. 10/2001 și a legilor fondului funciar, iar pentru altă parte au fost depuse cereri de revendicare, acestea fiind în prezent  în procedură de soluționare.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii