Universitatea Cluj, victorie în primul meci din 2018

Universitatea Cluj a câștigat, în fața a 2740 de spectatori, primul meci oficial din 2018 și se menține la patru puncte de Performanța Ighiu.

 “Șepcile roșii” s-au lovit în prima repriză de o defensivă disciplinată a oaspeților și un portar în formă, iar victoria le-a revenit abia în repriza secundă, după două schimbări inspirate ale antrenorului Adrian Falub. Până atunci, Florescu a izbit bara, din 6 metri, în urma unei centrări din banda dreaptă (19), în timp ce Ursu a obținut un penalty pe care tot el a ales să îl execute, însă Kodion a ghicit colțul și a reținut (41). Cu un minut mai devreme, în urma unui corner, Ene a preluat pe piept și a șutat din întoarcere, dar a ratat ținta.

Așa cum era de așteptat, “U” a ieșit mai motivată de la cabine. Jocul a căpătat consistență după ce Falub i-a trimis în teren pe Hațiegan și Goga, care, de altfel, au fost artizanii primului gol: ultimul a tras din marginea careului, mingea a fost deviată cu șansă la Hațiegan, care a deschis scorul cu o execuție în forță (65). Imediat, Ene și Abrudan au irosit, pe rând, alte două bune ocazii pentru ai noștri (66,67), dar vârful împrumutat de la FC Viitorul s-a revanșat în ultimul sfert de oră. Atunci, Goga a luat o acțiune pe cont propriu, l-a întins pe Kodion, însă goalkeeperul Dejului a respins tocmai în bocancul lui Ene, care a făcut 2-0 (75). Scorul ar fi putut să capete proporții pe final, dar același portar al oaspeților a intervenit la reluarea lui Giurgiu (88).

Cu această victorie, FC Universitatea a strâns 38 de puncte, păstrează distanța inițială față de Performanța Ighiu (34 de puncte) și rămâne liderul seriei.

Runda viitoare, “Șepcile roșii” vor sta.

“U” CLUJ – UNIREA DEJ 2-0 (0-0)
Au marcat: Hațiegan (65), Ene (75)

“U”: Dinu – Takacs, Abrudan, Cordoș, Manu – Florescu, Giurgiu (C), Micaș (86, Telcean) –  Hordouan (56, Hațiegan), Ene (83, Greu), Ursu (62, Goga).
Antrenor: Adrian Falub 

Unirea Dej: Kodion – Podină, Kovács, Kis, Hîmpea – Itu,  Popescu – Muntean, Ferhaoni, Șerban – Boje. Au mai jucat: Blaj, Nogo, Kocsi
Antrenori: Eusebio Ioan-Șuvagău, Pino Murgia

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare